lördag 30 oktober 2010

Höstarrangemang

 Vårt lilla  planteringsbord  från vår stora blombutik blev utan plats då halvmånebordet flyttade in i hallen, så nu får det pryda ett hörn på terassen bredvid ingången!  
 En ängel, två lyktor och lite kråkbärsris får stå för dekorationen ovanpå bordet...

 Hängde en gammal liten lykta som jag hittade i förrådet på en av knopparna...
 En liten bukett av kråkbärsris knöt jag fast på den stora lyktan...
På nedre plan finns vår gamla gryta från  1700-talet   som jag köpt för flera år sedan av en antikhandlare, sätter kanske i lite ljusslingor i enbärsriset närmare jul!

Imorgon blir det en liten mini-mini-semester till  Uleåborg,  brorsans och hans flickväns nya lokal skall inredas och möbleras lite, och på måndagen blir det nog en sväng till några inredningsbutiker i staden!!! På agendan står iallafall White Maison,Pioni Living och Kaira House.. :) Har ni tips på andra bra butiker?

Skön Helg och Happy HALLOWEEN !!!

tisdag 26 oktober 2010

Dilemma

 ...och vad har hon nu då kommit släpandes med hem...??? Ja, såhär är det: brorsan ville ha motivet men inte ramen, och såklart ville jag då ha ramen men inte motivet ! Enkel matematik,eller hur!
 Denhär (+motiv) hängde ovanför min  mommis&moffas  soffa i Vasa, minns den från tidig barndom...
...och nu har jag då ramen hemma hos oss! Tänker troligen inte laga någon bild eller spegel i , vill ha den som så, kanske med  ljuslampetter  på vardera sidan...På golvet nedanför är en tavla som jag målat för snart 20 år sedan...




Då återstår ju bara dilemmat, var skall jag ha den? Skall den vara vit? Eller kanske i silver? Eller...?
Nåja, planeringen är ju ändå  halva glädjen, men kanske  NI  kära läsare har fina tips ...?
Som sagt så är ju allt planerande i det egna hemmet  värst,  man är ju så hemmablind!




Ha en bra onsdag, ses igen :) !!!

söndag 17 oktober 2010

Monday morning

 En liten måndagshälsning sänder jag er innan jag börjar ta itu med dagens sysslor...är ju ledig varje måndag, så då måste man passa på att fixa allt som annars lämnar ogjort!
På bilden är min te' låda som jag äntligen fick skaffat för alla te'påsar, hittades hos Isku!

Vill passa på att tacka för alla kommentarer som ni skickar mig, blir så glad för varenda en, så  tack tack tack !!!!




                        *Ha en bra dag*

fredag 15 oktober 2010

Färdigt!!!

 Nu är mitt "hemliga"   projekt nr.1  färdigt !!!                               
 ...fick målningsklåda ända ut i fingerspetsarna och sökte genom huset efter någonting som jag VÅGAR måla, någonting som inte är antikt och som skulle mista sitt värde genom några penseldrag med vitt...då verkade ju denhär nygamla stolen som ett passligt offer för min iver :) !   Mjukaste fårskinnet och kudde från  Blossom...
 Favoritkransen har fått komma fram igen till vintern, den hittade jag i  Zinna  för ett par år sedan.. Tycker om det frostiga utseendet med kottar, pärlor och snöspray...
 En gammal tavla slapp också med på bild, just nu så är den utan plats, men hör ändå till mina favorittavlor med sina snart 10 år på nacken...
                                  
Ännu en närbild av stolen. Som ni kanske ser så är inte träarbetet riktigt perfekt, förr i tiden var nog snickerierna bättre än denhär som troligen kommer från Asien ! Men den duger BRAAA :) !


Nu skall vi heja på Elin och Geir framför tv-rutan, ha en skön kväll !!!

p.s hemliga projektet   nr.2  på   G  i förrådet ;)

tisdag 12 oktober 2010

Krusiduller...

 ...i vitt gillar jag just nu , både på koppar, fat och möbler! Hittade några koppar i en rea-korg hos Blossom, billigt och bra, inte för stora och inte för små...
Visar en liten glimt från mitt pågående projekt  i förrådet, här är målet ännu vått och blankt, men hoppas på att denhär torkar snabbare än skåpet som jag målade i somras...väntade över 2 veckor då!!!


Var just till butiken för att tanka bilen och handla lite mat, hade mål på kläder och händer, dessutom fick jag diesel  på händerna...vilken syn...och vilken lukt... =O/  Tur att man bor på landet!!! 



                     
  
           Varma hösthälsningar från lanttisen!!!

lördag 9 oktober 2010

Sköna lördag

 Ikväll har vi haft svärföräldrarna på en sen middag, mannen i huset agerade kock  ikväll! På menyn blev det älgstek i gryta, pariserpotatis, lingonsylt, saltgurka och lite grönt... nam! 
 Täcks jag säga att jag åt älgkött första gången  ikväll, och måste faktiskt medge att det var supergott! Har många gånger blivit bjuden på köttet hos mina  föräldrar, pappa är ju med i jaktlaget, men det har istället blivit broiler för min del :) Men ikväll tog jag mod till mig och smakade, och oj vad jag har gått miste om mycket!
 Vinet var också ett lyckat köp, Poggio al Tufo , Tommasi från Toscana...mmm... 
Nu är bordet städat, men alla ljusen får sprida stämning i huset ända tills natten kommer!!!


                                      Mysig kväll :) 

torsdag 7 oktober 2010

Höstblomster

 Nu fick jag äntligen skaffat lite höstblommor och pryda gården, det blev vit Calluna i år. Helt ok nu på hösten, men på vintern kommer nog dethär att se väldigt färglöst ut kom jag på. för sent =O/

Pickade i några lingonkvistar för färgens skull, matchar ju mitt "vrålåk" ,hah! Ser lite fjuttigt ut på bild, måste nog traska iväg till skogen och hämta lite mer lingonkvistar...
 ...vitt igen såklart! Måste nog hitta på något annat bredvid vår dubbeldörr, där är det ännu tomt tills vidare... 
Till flaskorna hittade jag en träback från vår stora blombutik, hade länge spanat efter något liknande, och måste såklart slå till då jag fick syn på denhär! Har redan skaffat vitt mål till den, men tror att den får lämna träfärgad iallafall ... Vi får väl se :) Beslutsångest, eller? Ha det bra vänner!

onsdag 6 oktober 2010

 Hej o håå  vänner, bara en liten hälsning ikväll, ser med andra ögat på Greys Anatomi och bloggar med det andra :D  En teknisk gren som bara kvinnor klarar av, eller hur ;) ?
 Plockade en seg liten vild blomma från gården i måndags på morgonen , den ser blå ut på bild, men var faktiskt  lila...som kuddarna...
...samma morgon tog jag denhär bilden genom köksfönstret...härlig soluppgång till en ny dag!!!

                                 

måndag 4 oktober 2010

Utflykten igår...

 Några bilder från gårdagens utflykt  till skogs blir det idag, lämnade en bit bakom för att kunna föreviga hela gänget - pappa,lillabror,storabror  och hans bästis!
 Kaffe  ute i naturen smakade bättre än vanligt, bara mjölken saknades, men det gick bra utan också... 
 ...och nygräddade bullar, mumsfilibabba ;)
 ...gubben på stubben njuter av sin...
Ren luft fick vi iallafall, beviset finns på granen som har skägg ;) Spanade efter älgar också, men såg endast spår av dem... Njuter som mest då jag slipper ut i skog och mark, då laddas batterierna till max!!!


Nu är det dags för de sista kvällssysslorna inför morgondagen, sedan blir det sköna sängen!

                                      *Söta drömmar*

söndag 3 oktober 2010

Höstens...

 ...nya jacka inhandlades häromdagen, det blev en grå i ylletyg, aningen militärinspirerat! Tyckte den virkade halsduken från H&M mjukar upp det militanta intrycket lite...
 Skylten ovanför dörren till vår lada målade jag till minne av vår bröllopsdag 1.6.2002...
 En mera detaljerad bild på halsduken, lönar sig knappast att söka virknålen och börja virka när man får såhär Home-Made-Look  för en liten peng ;)      ( ähum, äger nog ingen virknål och kan inte ens virka ...)
Koklockorna och den lilla lien är gamla fynd från nån antikaffär för länge sedan om jag kommer ihåg rätt..

En sån härlig höstdag vi fått njuta av idag, det blev en liten utflykt till skogen  med hela familjen ! Hade packat med en korg med saft,kaffe och färska bullar...och visst smakar allting godare ute i det fria!

Imorgon blir det Kokkola och LOPPIS! Hoppas ni fått en bra start på vår nya oktober-månad! 

fredag 1 oktober 2010

"Hemlighuset"

 Grävde lite i mitt gamla fotoarkiv ikväll eftersom de färskaste fotona är totalt sluuut!!! Hittade några detaljbilder från vår toalett som jag släpper iväg ut i cybern denna fredag kväll... :)
 I denhär lilla spetsprydda korgen förvarar vi något så intressant som.....toalettpapper ;) !
 Dehär vägglamporna har hängt med från början när vi fick färdigt vårt hus, den lilla kristallkronan fick jag som födelsedagspresent av min man förra året...från Blossom...
 ...tvålflaskan likaså från Blossom, finns många fina produkter i samma serie!
Tidningsställningen kommer väl till pass där inne ;) 

Nu får vi vara stolta över vår Terjärvflicka Elin som slapp vidare i IDOL, hoppas hon får visa vad hon går för och slipper långt!!! ( min egna favorit just nu är nog Minnah, men det flödar ju finskt blod i henne också ;) )


Ha en riktigt skön helg!