torsdag 30 december 2010

Vinterland

 Som årets sista inlägg får det bli några vintriga bilder från vårt Lyckobo!



 Hoppas det gångna året  har varit bra för er...



 ...och att det nya för med sig nya mål och möjligheter, och många roliga stunder att minnas!!!



Stort TACK till er alla som hälsat på, och till er som lämnat kommentarer under det gångna året, blir så glad varenda gång jag fått en liten hälsning!!!



   Gott Nytt År 2011 !!!!!!




                                        

söndag 26 december 2010

Annandag jul

 Då var julen på slutrakan för i år, både skönt och lite trist på samma gång ! Hoppas ni haft en stämningsfull jul ? Pojkarna här på Lyckobo är iallafall lyckliga över klapparna som julgubben hämtade !



 Här är årets favoriter (både för pojkarna och pappan ;) ), en PS3, och en polisstation av Lego som mannen i huset byggt så flitigt under dessa dagar! Tur att han gillar sånt "småpåtas", själv skulle jag tappa nerverna på nolltid !!!





Dehär två gossarna har sprungit runt i huset och roat oss, Buzz Lightyear och Darth Vader med sitt lasersvärd :D! Ännu har han inte lyckats dra ner något från skåpen med svärdet, men vänta bara...






Såhär såg det ut på golvet ikväll där vi haft granen, barr ända opp på väggarna! Den blev brunaktig redan på julafton, och idag fick den då alltså åka ut...


...så nu får olivträdet då iallafall agera julgran ett tag!


Nu blir det filmkväll med andra delen av Flickan som lekte med elden, spännande!



Ha det bra, ses igen!

torsdag 23 december 2010

Julhälsning!

 Undrar ni hur det gick med granen? Den åkte ut  imorse kl.06.30 !!! Då blev det bråttom att fundera ut en plan B...el-slingor i olivträdet, eller...? Nää, för pojkarnas skull måste ju en ny gran skaffas, det fick bli mitt jobb fick jag höra!


 Efter många om och men, nu står vår nya fina gran i stugan...tack vare en väldigt snäll människa som förstod sig på en kvinna i nöd ;)   TACK G, du räddade vår jul!!!



 Min mommis glansbild vilar på en kvist...precis så pyntade min fammo också deras gran i tiderna, med en ängel i granen!



 Nu börjar allt bli så gott som klart, julen är välkommen!


 ...en tomtenisse på hallbordet...






...och sist men inte minst...
...våra små tomtar och fru Lyckobo önskar er alla en


            GOD JUL !!!!

onsdag 22 december 2010

Granen står så grön och grann...

 ...och STINKER!!! Nu känns det inte alls bra, granens doft, eller rättare sagt stank, tar över här i huset, känner inte ens av hyacinterna längre! Föreställ er pizza eller gammal ost, så luktar denhär rackaren som håller på att förstöra här hos oss!!!



 Tycker annars att den är riktigt fin, här med högklackat på en kvist...



 ...några gamla tomtar från mitt barndomshem...Hoppas inte lilla tomten svimmar av lukten ;)



Få se då hur det går för granen, vinna eller försvinna...ifall det blir det senare, så är vi utan gran i år :(   Har ni haft en liknande stinkbomb nångång???


Imorgon blir det uppesittarkväll med julklappspaketering och glögg!



Ha det bra ikväll!     

måndag 20 december 2010

Pepparkaksbaket

 Då var det avklarat, årets stora pepparkaksbak ! Här är en av våra tomtenissar i full fart att göra fina gummor...



 Pepparkakor på rad...somliga var fina, andra, ähum...speciella :D



 Har vi en blivande bagare här i bakgrunden kanske ? Han tog iallafall bakandet på största allvar, och verkade ha riktigt roligt! Lillabror hade också riktigt roligt, han åt största delen av sin degklimp :D



 På kvällen fick vi en överraskning av våra grannar, hemgjort julknäcke och godis i en fin plåtform...


.
...tur att bröden blev fotade, för nu är de ett minne blott, och vad det var GOTT! Godiset finns det ännu kvar av...lite.. ;)

...så TACK till våra snälla grannar, det är både en glädje och en trygghet att ha er här strax intill i "skogen"!!!

lördag 18 december 2010

Julstädat&Julkort

 NUUU doftar huset gott, mannen och jag har viftat med golvmoppen och dammtrasan hela eftermiddagen och kvällen! Lite städning till, så är julen välkommen...



 Lägger in ett par bilder på tomten som jag ritade och lät trycka till julkort för några år sedan...



 ...ser han bekant ut ? Det är ju tomten Akusti som spanar i vårt kök för tillfället !



 Han var en riktigt snäll modell att rita av, satt lugnt och stilla mittemot mig vid bockbordet i vardagsrummet ;) Fick följa med hur korten blev tryckta i tryckeriet, det var intressant!



Imorgon blir det pepparkaksbak med pojkarna, då får vi huset fyllt med härligaste juldoften! 

torsdag 16 december 2010

Julkrubban

 Nästan varje dag plockar man fram lite mera pynt från gömmorna, igår kom Willow tree-figurerna fram...Denhär serien skaffade jag för ett år sedan, känns som vårt viktigaste "traditionspynt"!!!



 Ängeln i bakgrunden hör inte till serien, men tyckte den passade rätt bra iallafall...



Granriset ovanför spegeln är en sådan kvist som jag skrev om i ett tidigare inlägg, ser helt äkta ut!!!


Dagen har varit väldigt lång för mig och barnen idag, det blev maskerad med vår mamma/barngrupp genast efter arbetet! Roligt med sjörövare, spöke, indian, Batman, dinosaurie, och många söta prinsessor!!! Nu sover pojkarna och mamma får äntligen pusta ut en stund, såklart skickar jag en hälsning till er då allra först!! Fredag imorgon, och bara en vecka till  JUUUL !!!

*Njut av kvällen*

tisdag 14 december 2010

Jul vid kökssoffan

 En snabb liten hälsning innan jag börjar skriva julkorten, sent ute med dem också som vanligt! I år blir det tyvärr ingen egen gjord variant, utan den mera tråkiga linjen i brist på tid och inspiration...



 Den gamla psalmboken i tallrikshyllan är uppslagen på en sida med julpsalmer...fotot blev riktigt suddigt, kan inte alls använda vår nya kamera, och fotandet känns inte alls lika roligt längre pga det...



 Mjuka Maileg-grisen har bott på kökssoffan redan flera jular...



 ...och kopparna från Blossom har fått komma fram nu till julen igen...




 ...vår Nisse&Nissa har redan flera år på nacken, tror de var en av de första modellerna som Maileg kom med till Finland...inga stickade fina tröjor och halsdukar här, utan enkla bomullskläder...





Nu blir det dags att söka efter adressboken och skicka en julhälsning till släkt och vänner!



Ha en skön kväll, så ses vi snart igen!!! 

söndag 12 december 2010

Tredje advent

 Tiden bara rusar iväg, och nu har vi redan tredje advent! Mycket är ännu ogjort inför julen, och paniken kommer igen sakta smygande på...men julen kommer iallafall även om inte huset är perfekt städat och pyntat!



 Stjärnorna har iallafall kommit i fönstren, och inhandlade nya gardiner till vardagsrummet. Dessvärre vet jag inte vad jag skall tycka om dessa spetsgardiner, är de månne för romantiska för min stil...kanske man vänjer sig..? Mönstret heter Pohjanmaan ruusu ( Österbottens ros ), så det passar ju iallafall fint!




 Julkuddarna  är också tillbaka i soffan, så nu får de lila färgerna vila i skåpet en tid framöver. Hittade långa längder granris i vår fina blomaffär en dag, de ser så äkta ut att man måste känna på dem för att försäkra sig om saken...så nu har vi granris lite här och där i huset!



Igår hade vi firmajulfest och besökte Julgalan, kvällen var riktigt rolig med julshow, dans och snapsvisetävling... Mannen och jag kom hem först på morgontimmarna, så idag har man gått i dvala, men det var det minsann värt! Hoppas ni också haft en bra helg!

Vill också passa på och tacka igen för alla era fina kommentarer i senaste inlägg, det värmer skall ni veta!!! Dessutom var det rekord med 20 kommentarer :)


Imorgon-ny vecka, nya möjligheter! Ha det bra! 

måndag 6 december 2010

Äntligen färdigt!!!!

 Lättad och nöjd över att äntligen fått slutfört största projektet EVER!!!


 
 Tomten Akusti (August) har fått flytta opp på hyllan, här spanar han om barnen äter duktigt ;)








 ...här på bilden syns det som var värst att måla...


 ...vinhyllorna, blaaah... :(


 På eftermiddagen böt jag till julgardiner, den röda färgen kommer mycket bättre till sin rätt nu mot vita gavlar !


...och så sista bilden! Hoppas ni inte blev urleda på den långa bildkavalkaden ;) Mom's kitchen-skylten hittade också sin plats på köksön!

Idag firar vi Finlands självständighet, så nu återgår jag till slottsbalen och alla vackra ( och mindre vackra ) klänningar!!!!


Ha en skön balkväll!!!