fredag 28 januari 2011

Skönt med helg!

  Igen är det veckans bästa dag, och hela sköna helgen har vi framför oss! Arbetar på lördagar, men den dagen är så kort så den går i ett huj...så har man ju ledigt både söndag och måndag, perfekt!!!

I hallen finns en plåtskylt som jag fick till julklapp från ett företag, tycker om ordspråket, stämmer så bra!!!
På den nedre bilden syns det hur pass kort väggen är som skiljer åt hallen från vardagsrummet.Bakom väggen har vi kakelugnen som ligger centralt mitt i huset. Ritade själv huset, och det var ett krav att det skulle vara luftigt och öppet direkt som man stiger in, och är ännu rätt nöjd med den lösningen! Konstigt, jag som ändrar mig så fort om allt... ;)


Flera missar blev det också i planritningen som jag ångrat efteråt, t.ex badrummet blev för litet...och vårt sovrum för stort!!! Fast än så länge har det varit bra när pojkarna också haft sina sängar där, men snart blir det tomt då de flyttar in i sitt egna sovrum...kommer att sakna att ha dem nära oss på natten, och att få höra deras lugna andetag, buhuuu :(       Men man vänjer väl sig, eller???


Men nu är det dax! Tänk att få söka efter kläder ur garderoben för följande dag med lampan tänd, att inte behöva tassa in med en ficklampa i högsta hugg...och tänk att få ligga i sängen, med lampan tänd, och läsa en tidning, eller kanske t.o.m en bok...!?!


           Skönaste helgen till er!!!

söndag 23 januari 2011

Drömmer och planerar...

 Vad kan hända om man måste vänta på en tapetserare i många månader? Troligen ändrar man sig,  och precis så gick det för mig... :D



 En ny fondväggstapet blev skaffad till pojkarnas blivande sovrum...



 Blev så förtjust i nya kollektionen Regatta Crew av holländska Esta Home!!! Här skall det bli hela två fondväggar, en med de stora kompasserna, och en mörkbrun! De övriga väggarna får en riktigt smalrandig ljus tapet som ser enfärgad ut på håll...Alla tapeter från Estas olika kollektioner..



Gör med flit rummet lite "vuxnare" och inreder med lugna färger, för det blir bara ett sovrum, lekrummet finns bredvid!


 Hittade passande bilder till temat också som blir hemklickade från härliga nätbutiken Par Courrier nästa vecka!


 De fina bilderna är tagna av butikshavaren själv, Magdalena Ahlberg! 


Här nedan är väggklockan  som ett hyttfönster ,som jag suktar efter till boysens rum, också från Par Courrier, men ett pris på 2000 kronor (ca. 200€) är lite för blodigt tyvärr.... 



Denna taklampa från Riviera Maison  kunde också passa in i det maritima temat...


                                                               Bild: Riviera Maison



Har idag sökt på nätet efter en fåtölj i jeanstyg, men den enda jag hittade var en Fatboy! Tipsa mig gärna om du sett en "jeansfåtölj" hos nån leverantör :) !  Nu skall jag fortsätta drömma och planera, för det kostar ju inget ;)     Ha det bra vänner!!!


Bild lånad från Vepsäläinen

lördag 22 januari 2011

Mera snö....

 Visst är det fint med nyfallen orörd snö, men tycker nog som så många andra att denhär vintern känns extremt lång...



 ...fast idag hade jag inget att klaga på, vindstilla och solen som tittade fram en stund !




 Denhär lyktan lär vi inte använda mera i vinter..totalt insnöad!






Hösthortensian i vinterskrud, det blev många oplockade hortensiablommor i höst, men tycker de är ganska fina där i snödrivorna...

Ja, nu skulle våren få komma så småningom, fast jag måste bekänna en sak: jag gillar att skotta snö :D !!!
.....Nu tyckte ni väl att jag är helt dorka, hah....


                     Njut av din helg!!!

måndag 17 januari 2011

 Nu är det helt tomt i bollen, efter en hel helg inomhus med sjukt barn...igen...hittar inte på ens nånting att skriva om! Lillabror fick feber för tredje gången på 3 veckor...



 Den egna formen har inte varit värst bra heller med snuva, hosta och inflammation i båda ögonen! Ser ut som jag festat i en vecka! Eller två... Nåja, har ju fått fördriva tiden med att bära saker fram och tillbaka....



 ...stora skålen landade på tv-skåpet..



.
...och soffan fick vita kuddar och ett fårskinn. Börjar smått längta efter lite pastellfärger att ha i soffan, men inte klara, utan mera dova nyanser...Nej, nu måste jag ställa iordning för morgondagen !

Hoppas ni har det bra! Tjing!

fredag 14 januari 2011

Holy water....

 ...eller kanske inte heligt precis, men för mig är det! Eller vad vet jag, kanske dethär klassas som heligt? Gissar ni vad som finns i mini-karaffen?



 Jo, det är dopvatten från storabrors dop för snart 6 år sedan! Fick för mig att jag ville spara en skvätt, och som tur gjorde jag det, ett trevligt minne är det ju. Sparade från lillabrors dop också, men har inte hittat nån liknande mini-karaff ännu, så jag sparar det i en annan flaska än så länge...



 Dehär små tofflorna prydde tårtan vi hade på dopdagen...




...tur att de fick vara ifred ovanpå tårtan, nuförtiden försvinner allt ätbart som tårtorna är dekorerade med, t.o.m. rosor som smakar paff ;)




Äntligen FREDAG, En Skön Helg till er som kikar in här!!! 

måndag 10 januari 2011

 Idag blev det fotat hall och kök från en annan vinkel som jag inte tror att ni sett tidigare...? Här ser man ordentligt den öppna planlösningen! Den fria golvytan i vardagsrummet har varit bra att ha, här har dansats ringlekar med pojkarna, och alla paket öppnas här på julaftonen... I början då vi råkades med vår mamma/barngrupp så låg alla bebisar här på sina filtar, och rymdes bra!


 Igår på kvällen åkte de resterande julsakerna tillbaka i sina lådor och skåp, och de vita köksgardinerna fick komma opp igen! Kul med jul, men skönt att det är över också... :) I glasburkarna finns resterande småbröd från julen, böt bara ut det rödrutiga bandet till handvirkad spets som min mormorsmor har gjort... 
...närbild av köksgardinerna, nu har vi rosor nästan i varje fönster ;)

Idag blev det premiär i ishallen med storabror, allt gick över förväntan! Otroligt hur små barn lär sig fort bara genom att studera andra som kan en stund!!!



Hoppas ni fått en bra start på den nya veckan! 

lördag 8 januari 2011

Liten blev stor...

 ...eller större iallafall! Nu är 6-års festligheterna över och storabror ordentligt firad! Det blev ju pojkkalas på torsdagen, och glassbomben på bilden var nog största favoriten :) !



 Många skratt blev det också då jag skar av Spiderman kakan och kved till alltid då han miste ett ben eller en arm...



 En skattjakt ordnades också, och glädjen var stor då de hittade en väska fylld av godis som de fick smaska på då det blev filmtajm!



 Nu är borden städade efter kvällens kalas med våra familjer ! På stolsryggen hänger tunikan (klänningen) som fick vara med om både jul, nyår och födelsedagskalas.





En av favoritblommorna på långbordet, vita tulpaner påminner om att våren kommer sakta men säkert, men ännu har vi en bra bit tills vi är där!

Storabror tackar för gratulationerna!!!



Skön vinterhelg!!!

tisdag 4 januari 2011

France 1940

 I brist på bättre ide'er så visar jag ett par lampetter som vi har här hemma...och så rymde förstås bilden dit till vänster, arrgh!


Hittade dem i en antikaffär för x-antal år sedan, och enligt antikhandlaren så torde de vara franska 40-tals lampetter...

 De är dekorerade med trumpetspelande änglar...
 ...och fint slitna! Kanske någon lämnade dem kvar i butiken just pga slitaget, men det passar ju mig ;) ! Lampskärmarna hittades hos Blossom, de ursprungliga är svagt puderrosa och riktigt sköra, så de förvaras i ett skåp.
 Här bakom syns den ena av lampetterna....
...och här bakom är den andra! Konstigt hur det lyser, ser mångdubbelt ut :)


Imorgon blir det städning på kvällen här i huset, det blir nämligen pojkkalas för vår blivande 6-åring på torsdagen, och ett till kalas för familjen på lördagen! Oj ,vart tog tiden vägen, han var ju nyss en liten skrikande bebis...


Ha det gott vänner, så ses vi igen!

lördag 1 januari 2011

Nyårskvällen

 Då var det nya året 2011 här! Nyårsaftonen var lugn och skön, vi var bara hemma med pojkarna. Började kvällen med att tända ljus, och de fina lyktorna som pojkarna gjort hos dagmamman! De sprider ett så stämningsfullt sken...

 ...sedan var det Tacos och Tortillas på menyn, nam ! Tänkte spricka efter 3 stycken...



 Stöpning av nyårslyckor har alltid hört till traditionerna, ända sedan jag var liten! Nu har vi fört traditionen vidare till våra små...



 Såhär blev min variant, ett får,eller ? Kanske jag skall bli fårfarmare??? Don't think so... ;)  Nä, det måste ju betyda att vi åker till Gotland i sommar!!! Senare på kvällen for vi ut och tände på våra tomtebloss, "sprakanstickona", i jätteformat, och några olika sorters smällare.



Ooops, bloggerskan själv fastnade visst på bild också, fotat av vår 5-åring! Passligt suddigt, och så förminskade jag bilden också lite, hihi! Har aldrig (eller sällan) blivit bra på bild, och skulle helst "försvinna" då jag ser en kamera... ;)

Idag har det blivit mycket uteliv, bl.a pulkaåkning och skidning med pojkarna, fast själv klarar jag mig ännu utan skidor eftersom lillabror har en lååångsam fart!

Ha en fortsatt skön Nyårshelg!!!  

...pssst...önskar de nya läsarna VÄLKOMNA!!!