söndag 27 mars 2011

Vårsol

 ...ja, för en vecka sedan! Men idag dalar snöflingorna glatt ner igen...vaddå sommartid :/   Tog dethär fotot genom badrumsfönstret på söndagsmorgonen för en vecka sedan! Solen gjorde mig faktiskt piggare än själva duschen!


 På eftermiddagen samma söndag blev det en liten utflykt med familjen till svärföräldrarnas villa i skärgården. Det var ställvis djupt med snö, och med benen full av mjölksyra så kom vi äntligen fram...

 
...till villan! En hare hade skuttat så lätt fram i snön, så jag trodde att det skulle vara en enkel match för mig att komma fram till dörren....ni kan gissa att den varma chokladen smakade rätt bra efter att ha kämpat med snön opp till låren för att komma in i  stugan :D

Nu beställer vi likadant väder till nästa helg, eller hur!

                               Ha en bra ny vecka!

lördag 19 mars 2011

Rotting

 Hittade äntligen en vedkorg som är både fin och som iallafall VERKAR hålla längre än ett par veckor! Den tidigare korgen färgade av på golvet, och var annars också helt usel....



 Mera rotting i köksfönstret. Tyckte nästan att det blev för färglöst med de ljusa skåpen, och de lika ljusa gardinerna,ljusa lampskärmen... Den bruna rottingen får stå för färgklicken nu!!! Just som jag sluppit allt det bruna i köket, så kommer jag hemsläpandes med mera brunt.... :D



...och så lite sovrum igen...
Det ligger strax bakom köket, så det gäller att vara ganska tyst ifall någon ännu ligger och sover...men som tur sover pojkarna i andra ändan av huset nu, så stör man inte dem iallafall!

                                                       Njut av helgen!

tisdag 15 mars 2011

Newport

Mannen sade en dag, långt efter julen, att han har glömt en låda i bilen som han fått till julklapp... Hjärtat tog ett extra skutt då jag läste vad som stod på lådan :)



Där fanns fina sänglinnen för två i en fin marinblå nyans! Hur kan man glömma något sådant :D ???



Mannen och jag har dessvärre ett dubbelsängtäcke som vi delar på, så vem ska då få använda dehär fina? Storabror förstås....lyckost!!! Eller kanske vi köper nya täcken till oss vuxna istället.... ;)



                                                                        Hej-o-Hopp vänner!

söndag 13 mars 2011

Sovrum

Skönt med helg och batteriladdning, eller hur! Igårkväll försökte jag förgäves få in några bilder från vårt sovrum, men till sist tröttnade jag och struntade i allt,grrr....Tycker att något i blogger har ändrats, och idag fattade jag äntligen hur jag skulle göra! 



Så här kommer nu några bilder från sovrummet, slängde fårskinnet på sängen bara för att testa, men i själva verket vill jag ha sovrummet så dammfritt och enkelt att städa som möjligt, så vi har inte ens mattor på golvet!
Stolen "lånade"jag från hallen, det ser så tomt ut nu då pojkarnas sängar inte finns kvar därinne längre...



Skulle gärna ha några nya kuddar också, dehär har vi haft redan så många år så jag börjar bli smått "leid",men de får duga tillsvidare! Satsar för tillfället bara på pojkarnas rum, och strax då det blir färdigt så får ni se helhetsbilder!

                                       Skön Söndag!                 

torsdag 10 mars 2011

Detaljer...

Det blev en liten paus här i blogglandia, har så dåligt med foton just nu! Några detaljbilder slänger jag in ändå, ett litet livstecken från mig iallafall!  



På byrån i hallen finns det däremot inget som lever, bara plast :D, men de verkar trivas bäst hos oss! Den lilla stolen i järn har jag visat förut, den kommer från Gotland.



Stolen fick en ljusare kudde i linnefärg nu när våren äntligen knackar på dörren!!!

Roligt att ni har tittat in även om jag har varit frånvarande här på bloggen en längre tid! Skall försöka få till lite nya foton nu... :)    Ha det bra, tills vi ses igen! 

torsdag 3 mars 2011

Award

En såhär fin award fick jag av bloggvännen Sanna-Riikka på Valkoinen Veranta!
Kiitos Sanna-Riikka tästä hienosta tunnustuksesta!!!
Till saken hör att man skall svara på 5 frågor om sin blogg, och sedan skicka vidare till några favoritbloggar!

När startade du din blogg?Milloin aloitit blogisi?
Nu glömde jag faktiskt att kolla opp det innan, men tror att det var i april 2010.


Vad allt skriver du om i bloggen,vad handlar den om?
Mistä kirjoitat blogissasi, mitä kaikkea se käsittelee?
Jaa-a, vad skall jag säga, har inte någon stilren blogg med någon viss inriktning, mest om inredning och lite barn och natur och....Försöker ändå hålla bloggen positiv fast livet många gånger är långtifrån en dans på rosor, men tråkiga och sorgliga saker försöker jag hålla bort härifrån, de flesta har tillräckligt med sådana saker i sina egna liv. En blogg skall vara en avkoppling både för skribenten och läsaren, en positiv sådan!


Vad i din blogg gör den speciell jämfört med andra bloggar?
Mikä seikka tekee blogistasi erityisen verrattuna muihin?
Höh, vilken fråga! Den är absolut inte bättre eller speciellare än någon annan, den är bara jag.  Ibland sprudlande av ideer, ibland helt tomt i bollen. Ibland massor av inspiration, ibland ingen. That's me. Beundrar andra som hittar på nytt att skriva om varje dag med vackra bilder på köpet!!!


Vad fick dig att börja blogga?
Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?
Gillade ju att läsa andras bloggar, så efter en tids fundering så beslöt jag mig för att testa! Mannen tyckte nog att vårt laminatgolv och mdf-luckor i köket inte var mycket att blogga om, men inte kräver det ett perfekt hem för att kunna blogga! Det bästa har varit all samverkan med andra bloggare, så roligt med nya bloggvänner!


Vad skulle du ändra på i din blogg?
Mitä haluaisit muuttaa blogissasi?
En snygg och stilren layout med stora bilder vore ju inte helt fel, men jag kan inte! Har inte en susning hur jag skall göra...och så skulle jag önska att jag hade tid och ork att skriva på finska också, men lat som man är...


Skickar denhär fina awarden vidare till några av mina favoriter:

Sinisen talon kuulumisia
Lyckoslanten
Alegni in office
Marjalassa
Så vitt jag vet
Gugis pärlor
Under mammas vingar


                             Snart helg, jippijee!
                                Ha det bra!