måndag 29 augusti 2011

...och vad blev det av kvistarna då?

 Ni kommer kanske ihåg kvistarna som jag samlade i skogen, och tänkte pyssla något av?


 Skissade opp en liten planering hur det kunde se ut...





 ...och såhär blev slutresultatet, en höstlampa till hallen blev det! Det var nog någon som gissade helt rätt vad det skulle bli!


 Ingen skönhet precis, men ville inte ha den perfekt heller, utan så naturlig som möjligt med lite rakare kvistar varvat med några krokigare exemplar...


 Tog in mera höststämning i hallen med hjälp av det mjuka fårskinnet från Blossom...


...och såhär lyste den opp i höstmörkret igår kväll! Skärmen hade jag från förr, och den kommer från Pentik.  Kanske det blev en flopp, men duger bra en stund, den kostade ju ändå ingenting...eller jo, en liten limtub, ett par euro :D


Hoppas er vecka blir bra!!!

söndag 28 augusti 2011

Veneziansk aftonen

 Milda makter vilket väder vi hade igår, som i tropiken! Storebror förbereder firandet genom att tända facklor.


 Trollsländorna svärmade hela kvällen, och ställde snällt upp på foto..


 Jag tröttnar aldrig på att fota sjön och havet, dimman bidrog igår till fina färger och en magisk stämning...






 Lillebror vadade i vattnet ända tills solnedgången, och bara njöt!


 Svärfar ställde till en rejäl brasa, och både bord och träd gick opp i rök!


 Färgerna blev bara finare och finare, fotade ett tjugotal bilder av bara sjön ;)


 Facklorna lyste opp hela gården..


 ...och såg så vackra ut när mörkret föll på.


 Efter pojkarnas kvällssmörgås blev det dags för raketerna, bomberna hade tagit slut vid det laget.


 Mannen och svärfar ställde till med en liten ljusshow..


 ...som jag aldrig riktigt hann få med på bild! Om man ändå hade en systemkamera...


På en annan villa hade de ett fyrverkeri utan dess like, men så lär också han som bjöd på showen vara proffs inom branschen! Det märktes :) ...fast igen var jag för långsam med kameran!



fredag 26 augusti 2011

Terassen by night

 Här kommer troligen de sista terassbilderna på lääänge, säsongen är över, och luften är så fuktig så det är dags att plocka in alla textiler så de inte möglar bort!

 
 Vi har en riktigt mörk och varm kväll nu, och imorgon firar vi villa avslutningen som vi kallar Veneziansk-afton. Då blir det raketer, smällare och facklor! 


Hoppas att det varma vädret håller i sig, och att vi får för ovanlighetens skull fira i varmt höstväder, för normalt brukar det vara rått och lite kyligt vid dethär laget! Brukar ni fira veneziaden?



Ha en skön helg, med eller utan raketer!

onsdag 24 augusti 2011

Sommar med Ern...nej, Benita!

 Ja, det är mitt namn. Så nu vet ni det :) ! Gick i skogen och samlade lite grånade pinnar häromkvällen. Tänker FÖRSÖKA laga en.... nä, det berättar jag inte ännu! Kanske någon vill gissa?

...men om det skiter sig, så glömmer vi det, ok? För risken är stor att det gör det. Jag pysslar ju inte så värst ofta ändå... Men ni fick ju se lite fina krokiga pinnar då iallafall ;)

Nu blir det sängen så man orkar med morgondagens arbete, och kanske lite pyssel!


                           Ha det bra!

söndag 21 augusti 2011

Det bästa med hösten?

 Det måste väl ändå vara kvällarna då man får tända en eld i kakelugnen...tände vår första för hösten nyss, så
     skönt!


 Stenarna från fjolårets resa till Kreta kom fram igen till sommaren, tänkte inte alls hitta dem, såpass bra var de undangömda. Snart blir det nya stenar... ;)

Det är så regnigt och ruggigt ikväll, så det blir bäst att bara sitta i soffan och läsa en gammal inredningstidning! Ja,faktiskt en gammal, har inte köpt en ny på länge eftersom jag får så mycket tips och inspiration från alla bloggar numera! Tänk va' bra!


Imorgon måndag igen,
                                            ha en bra ny vecka!

fredag 19 augusti 2011

Sol i sikte!

 Nu skingrar sig molnen äntligen här ovanför vår lilla by, vilken tur för alla som söker sig till Juthbacka marknaden för att fynda!

 Själv står jag över i år, för det som jag helst skulle skaffa är nytt, och hittas inte på marknaden... , och nu måste lite pengar sparas, för det som finns högst på önskelistan just nu ligger bara och väntar på mig på Stockmann... ;)


 På inredningsfronten inomhus står det väldigt stilla för tillfället, så jag knäppte lite bilder ute på gården nu ikväll istället. Skogen doftar som bäst nu när det ösregnat ett par dagar, friskt och härligt! Synd att inte doften förmedlas via bilderna!

Salvian i blombänken växer och mår bra, fast färgen har bleknat så mycket. Få se hur det blir nästa år, om jag får verkställa mitt hot om att fylla rabatten med cement, eller om blommorna vågar titta opp pånytt...?



Ha en skön helg alla ni som tittar in!
...angående skåpet i förra inlägget, så har inget beslut tagits än, svårt svårt...tusen tack för era åsikter!


tisdag 16 augusti 2011

Nu kliar det igen....

 ...i mina målarfingrar! En burk grundmål har stått på köksbordet och "bråkat" med mig i ett par månader nu... rätt nyans och allt!


 Kunde dethär linneskåpet med fina detaljer, i sovrummet, få bli offer för lite vit färg? Eller så inte...


 Kunde bli bra, för jag är inte riktigt förtjust i de hundratals kvistarna, och som det är nu, så skär det sig med den antika spegelns bruna nyans...


 ...och den tänker jag inte måla, gillar den som den är...:)  Den är förresten gjord av gips, eller något liknande.


Det var alltså dagens - eller månadens fråga! Mera vitt, eller int´ ?



                Nu kallar kvällssysslorna,vi ses igen!

måndag 15 augusti 2011

Ett fint möblemang till salu...

Om jag hade en vinkällare, eller ett extra kök, eller en lite finare sommarstuga, så skulle dethär möblemanget få komma till oss! Här runt bordet har vi suttit otaliga gånger , ätit god mat, läst eller bara pratat.

Möblemanget är 100 år gammalt, gjort i ek, och stolsitsarna och ryggstöden är i läder med ett fint mönster i form av liljor... Tänker på vikingar och riddare då jag ser det !

Nu när mina föräldrar börjar förbereda flytten till sin nya lokal, så blir dethär vackra möblemanget  till salu, eftersom de behöver ett större matbord! Priset för 6 stolar och bordet är ENDAST 500€ !!! Finns i Karleby, Finland...

Om du är intresserad, så lämna en kommentar i kommentarsfältet! Blir glad över alla andra kommentarer också såklart :) !!!


                      Ha det bra vänner!!!

söndag 14 augusti 2011

Sköna söndag!

 Vilket kanonväder vi har haft idag, hade nästan gett upp hoppet redan, och accepterat att hösten är här för att stanna! Det blev en dag på havet igen :). Handlade lite höstblomster till ingången tidigare i veckan, två mörkare rosa bollkrysantemer.

 De små rosa fick flytta i en annan kruka eftersom den andra blev till en rishög och slängdes till skogs, konstigt fast båda fått lika mycket vatten och båda varit under tak...Nå,det är ju ingen hemlighet att mina fingrar är allt annat än gröna!


Ljuskronan fick också små gammalrosa ljusstumpar, men beräknade mängden fel i blombutiken, och fick två för lite. Tänkte att jag tar åtta, så räcker det säkert. Jaa jaa.


Har ändrat lite i bloggen, och fick till större bilder som jag så länge velat ha! Med lite tips av min "dataguru", så gick det bra, tack P för hjälpen ;) !!! Vad tycker ni om större bilder? Hoppar de på, eller är det bra?


Nej, nu skall jag gå ut på gården och njuta lite av det varma vädret, kanske dra ett ogräs eller två...passa på och njuta ni också, så länge det går...

fredag 12 augusti 2011

Trevlig helg!

 Nu finns det inga nya bilder på lager, så dagens hälsning skickas iväg med några bilder från hallen, och bordet som jag målade i vintras.



 Här har det inte heller hänt mycket, bara saker som har bytt plats, en vit lampskärm istället för den lila som fick flytta in till sovrummet, och en lykta som får lysa opp våra allt mörkare kvällar...

Borde tydligen skaffa en till  lila  lampskärm, för usch vad det blev färglöst!




...och där bakom har vi pojkarnas sovrum, alltid städat, för där finns inga leksaker, bara kramdjuren som de sover med. Skönt att ha iallafall ett rum som hålls i ordning!!! Lekrummet, och ordningen där, är en helt annan historia! Kanske jag visar er verkligheten därifrån en vacker dag... :D



Idag var det en lite annorlunda dag, nämligen storebrors allra sista dag hos dagmamman! Han har alltid trivts så bra där, så visst var det lite vemodigt för oss alla när vi sade hej då....Nästa vecka börjar förskolan, och då får han träffa sina jämnåriga vänner som han har lekt med på våra mamma/barn-träffar under hela sin uppväxt :)   Oj, vad tiden går, jag har en  skolpojke !!!


              Ha det bra i helgen!  


onsdag 10 augusti 2011

Bara en ängel

 Hittade en ängel hos oss som jag helt hade glömt bort, högt uppe på ett skåp, bortglömd och dammig...



 Nu är hon putsad, och tillbaka på bordet i arbetsrummet. Kanske jag ställer undan henne igen tills det blir jul...


...fast då finns väl risken att jag bara glömmer bort henne igen!


Det går en liten ängel
bredvid mig säger mor
Hon har så vita vingar
och ögon blå jag tror
Hon håller mig i handen
då är jag inte rädd
Och när jag sedan somnar
hon vakar vid min bädd
okänd författare



tisdag 9 augusti 2011

Husets minsta rum...

 ...är nog vårt arbets-/tv rum. Gick lös med måttbandet här igår, mätte och mätte....




 ...men nepp, vår säng ryms inte in här, eller den ryms, men tar opp hela rummet isåfall!




 Fick en snilleblixt om att kasta om arbetsrummet och sovrummet, för vårt sovrum är ju i sin tur allt för stort! Dit hade vi fått rejält med arbetsutrymme, och en skön tv-soffa... :)




...men som det ser ut så var det ingen vidare idé.




Här i arbetsrummet har möblerna fått lämna trärena helt ifred, men vem vet.. ;) Både drängskåpet  och grytskåpet är båda auktionsfynd sen flera år tillbaka. I drängskåpet förvaras stearinljus och annat småplock, och i grytskåpet har vi mappar och en hel hög med gamla inredningstidningar som bra kunde slängas! Trenderna har ändrat många gånger sen de var aktuella... ;)




                       
                                     Vi ses igen!!!
                    ...ja pssst, TERVETULOA uusimmat lukijat !!!