onsdag 28 september 2011

Ett gammalt collage...

 Har märkt att veckans tema hos Fabriken är moodboards (fast jag är inte med i Fabriken), och då kom jag på att jag gjort ett bildcollage en gång för flera år sedan....


 ...så i brist på andra ide'er, så får ni nöja er med bilder ANNO 2007. Collaget blev gjort som en del av ett inträdesprov till en skola, kanske man kan kalla det här till ett moodboard?


Visst har smaken ändrat en aning sedan dess, speciellt golvet skulle idag se mycket ljusare ut :) !!! ....fast soffan, kvistarna och färgerna i målbyttorna känns fina än idag!



Keep up the good mood!

måndag 26 september 2011

Lärorika böcker...

 Så roligt det var att få läsa om era tidiga smakupplevelser, tack för att ni tog er tid att berätta :)!!! Många tyckte lika som jag,och gav tummen upp, men vissa tyckte att dessa rätter var bara blaah :D.


 Visst är det konstigt hur en smak eller en doft för en tiotals år tillbaka i tiden! Mitt bästa doftminne är nog doften i pannrummet i mitt barndomshem, olja blandat med bil- och cykelringsdoft och värmen i pannrummet som effektiverade alla dofterna! Kommer exakt ihåg hur det var!


 Från smaker och dofter till något helt annat, nämligen lärorika böcker! Är verkligen ingen läslus, förutom inredningstidningar och bloggar isåfall, men böcker om barnuppfostran har jag samlat på mig som osäker förstagångsmamma för 6 år sedan...


 Ibland har de varit till stor hjälp om man funderat på något, om saker och ting är lika hos andra föräldrar, och visst brukar det vara det! Ibland måste man ta till uppslagsverk för att lära känna sitt eget barn ;), och skönt är det att märka att allt är precis som det skall vara!


Nu blir det att sjunka ner i soffan, och bekanta sig en stund till med 4-  och 6- åringen innan läggdags!...och ja, nyaste inköpet Barometerlampan fungerar riktigt bra som läslampa!

Ha det bra vänner!

söndag 25 september 2011

Nostalgitripp

 Vissa smaker påminner om barndomen mer än andra...


 ...och ikväll blev det en storfavorit från min och också mannens barndom, kommer ni ihåg "bollagröt" ( uttalas bållagröt, och heter nog inte så på riktigt! Helmipuuro på finska..)? Gröt gjord på potatisgryn :)


 Storebror har ätit gröten tidigare, men för lillebror blev det premiär ikväll. Han gillade gröten så skarpt, så att han åt storebrors rester också med god aptit! Gott med mjölk, socker och kanel på! Själv använder jag bara mjölk och socker...


Kom på en annan barndomsfavorit också, makaronvälling ;).. Undrar vad pojkarna skulle tycka om det? Makaroner med varm mjölk och socker på, mmmm!!! Undrar om någon äter det ännu, eller är den rätten helt bortglömd???


Har du någon favoriträtt från barndomen?

Bara djur och natur

 För ett par kvällar sedan fotat, solen sken och regnet öste ner! Försökte fånga fåglarna på bild, som flög i skogen kors och tvärs, men de var kvicka som tusan så jag missade varenda en! ...fast där riktigt i mitten av bilden, tror jag bestämt att en sitter och lurar...






 Den här utsikten möter mig varje morgon när jag öppnar yttre dörren, skönt att ha skogen och naturen så nära, och nu på hösten doftar det ju speciellt gott! Gungan åker kanske till soptippen nästa vår, eftersom alla gungor gått sönder...vilda pojkar,eller? ...eller så blir det nya gungor på ställningen, vi får se!


En nyfiken skogsduva fångades på bild för en tid sedan, men den märkte ganska fort att en paparazzi smög på terassen, och flög sin kos :)


Hoppas helgen din varit bra,och att inkommande vecka blir ännu bättre!

tisdag 20 september 2011

Wings

 Ni kommer kanske ihåg att jag vann en holktavla av Lina Gardelid i somras, och lämnade också samtidigt in en beställning på något annat som skulle ramas in....


Det blev tavlan Wings, av Lina Gardelid. Nu är den inramad, och hänger i vårt vardagsrum. Gillar de jordnära färgerna i brunt, beige, grått och vitt...



 Köpte tavlan förutom att den är fin, av en annan orsak också....




...till minnet av min änglavän, och som påminnelse om att livet kan vara bräckligt och skört....
Jag och bästisen på min och nyblivna makens bröllopsfest. Flera trodde att vi var systrar.... <3 <3 <3



Ta hand om dig och dina vänner!

söndag 18 september 2011

Ett nytt försök!

 Ni som följt bloggen ett år nu, kommer kanske ihåg mina desperata försök att få fina torkade blommor från hösthortensian ifjol... det blev bara till torkat skräp varenda gång!


 Igår gjorde jag ett nytt försök, och vet ni, jag tror det lyckades! Fotona togs igår, men idag ser blommorna nästan likadana ut, aningen brunare, men TORRA :)


Tror att jag tog in blommorna för tidigt ifjol, nu väntade jag nästan ut blomningen, och inom kort slår ju nattfrosten till, och då hade det varit för sent, så tajmingen verkar vara a och o för att lyckas. Eller så tror jag bara ;).  Nu knippsade jag en bukett till sovrummet också, få se hur det går där...


Imorgon-ny vecka,nya möjligheter!Ha det bra!

lördag 17 september 2011

Bara stenar och snäckor....

 ...från alla möjliga och omöjliga vinklar fotades idag.


 Lade dem på den antika brickan med fot, där får de dammas ner nu en tid ;)


 Blev speciellt förtjust i de vita snäckorna, som legat länge på stranden, och fått en lite kalkliknande yta på sig!


 Lika många stenar lämnades kvar på hotellet, gallrade lite kvällen innan vi åkte hem. De gråa vanliga fick lämna kvar, de vita, och de lila med streck på fick komma med hem.





Ha en skön helg, nu skiner solen :) !!!

torsdag 15 september 2011

Under Greklands heta sol.....

 ....spenderades höstpausen från bloggen!


 Det bar av till den östra kusten av Rodos, till Faliraki. Man slapp rakt ner i Medelhavet från vårt hotell... Föreställ er den värsta sortens badkruka ni vet - jag är värre!!! Men här badade jag i havet flera gånger varje dag , så otroligt varmt och skönt vatten!


 Allt emellanåt måste man tanka lite, och då var strandtavernas salladsbuffe' väldigt populär, och bäst av allt på tallriken var ju då Greklands "vita guld", feta-osten, nammmm !!!!


 Lillebror badade i barnbassängen varje dag, och emellanåt blev det både rutschbana och ett dopp i havet!


 Storebrors favorit var nog "svampen", som vi kallade den. Här blev det många olika utmaningar med pappa varje dag :)


 På muren bredvid barnbassängen sprang söta ödlor omkring, och jag sprang med kameran efter dem ;)


 ...och visst blev det massor av fina stenar och snäckor denhär gången igen;). Skulle kunna spendera en hel dag på stranden och söka de finaste...med ett dopp emellanåt förstås, för varmt hade vi, och inte ett moln syntes till på hela veckan!


 Gamla stan i Rodos besöktes också ett par gånger. Pojkarna gillade riddarborgarna...

 
 ...och riddaren som stod högt på ett tak! ...fast det var ju bara en staty förstås...


 Glassar av alla de slag fanns det, och här gapar två glassfiskar efter syre!:D

 En av shopping-gatorna...Här fanns ett sånt överflöd av allt, så hör och häpna, jag hittade ingenting!!! För mycket är inte bra det heller, för då blir jag bara "blind", och orkar inte koncentrera mig... men på morgonen då vi skulle åka hem, så gjorde jag en snabb instickare till en väskaffär, för NÅNTING måste man ju bara köpa, eller hur?  Det blev en Prada väska, svindyr faktiskt, hela 24 €... :D  


 Vår favorit restaurang blev tavernan ILIOS på stranden, en bit från vårt hotell. Här åt vi under månljusets sken :)

 
 Morgonen då vi skulle åka hem så fotade jag soluppgången från vår balkong, äsch vad det känns tråkigt varenda gång semestern tar slut...men många roliga minnen rikare är vi igen!!!

Ikväll och imorgon skall jag ta en runda hos er andra, och se vad ni har sysslat med, har ju missat en hel del!



                                Vi ses!!!














måndag 5 september 2011

Lyckobo....

...tar en liten höstpaus nu!



Ha det så bra, så ses vi igen!!!


lördag 3 september 2011

För länge länge sedan....

 Gjorde en liten nostalgitripp ikväll. Bläddrade i gamla fotoalbum, och hittade dehär bilderna tagna för lääänge sedan... Blev sminkad av Maria Boström, som tidigare har arbetat i Stockholm, och också stylat modeller till Vogue, Elle och Boutique...jag var i goda händer med andra ord! Vilken lyx, kände mig nästan som en stjärna själv den dagen ;)


 Håruppsättningen gjordes av hennes mamma som var frisörska... Om man ändå fick det långa blanka håret tillbaka! Men tiden sätter sina spår... Okej, lite löshår hade jag nog också :)


 Fick den dagen agera en japansk brud på bröllopsmässan, i en äkta antik bröllopskimono, som tillhörde sminkartisten!


Buketten matchade blommorna i håret. Hjälp vad åren går....

Nej, jag vet, det här hade ingenting med inredning att göra, men kunde bara inte låta bli att dela med mig av minnet från den här dagen....för länge länge sedan...  :D


                   Skön lördagskväll!

fredag 2 september 2011

Barometer

 Här blir det mera inlägg om lampor! ...men nu är det ju höst, och ämnet är väl högaktuellt ? Vill passa på att tacka er allihopa som kommenterade så snällt om min "naturliga" lampa i förra inlägget,  det är ni som gör bloggen levande!!!


 Gjorde ett ex tempore besök till Ikea i Tammerfors igår, och fick äntligen hem golvlampan som jag så länge funderat på :). Lite trångt har den där mellan skåpet och soffan, men den får vara tills vidare.


 Fårskinnet fungerar nu som fotorekvisita lite på varje foto, skulle nästan behöva ett till!


De lila kuddarna fick komma fram på prov nu ikväll...men är inte riktigt redo att lägga de smutsigt rosa i skåpet ännu...kanske de får samsas på soffan en tid!

Har inte alls haft tid att besöka er pga av en arbetsresa, men ikväll kommer jag tassande sen pojkarna gått och lagt sig! Ni har väl kaffepannan varm...?


                                             Skön Helg till Dig!!!