lördag 31 december 2011

Gott Nytt År vänner!!!

 Med endast några timmar kvar på det gamla året, så vill jag nu tacka er alla, mina läsare och bloggvänner, för året som gått!!! Era kommentarer glädjer och värmer ännu lika mycket som i början, när jag började blogga! Utan er skulle inte bloggen existera...


 Nu har vi också äntligen fått snö, och mycket av den sorten! Fick skotta snö för första gången i vinter, och se vilken liten, eller faktiskt en riktigt stor spindel, som fanns under snön! Satte den under en tät buske, kanske den hittar ett varmt hål där den kan övervintra, och tina opp sina stela, äckliga ben....urk, gillar inte alls spindlar...


 Kvällen hittills har gått traditionsenligt till, stöpning av nyårslyckor, tortillas och tacos....


 ...och mannens kaffe med en rejäl skvätt cognac, som jag brukar servera varje år.



 Ett foto från juldagen slank in här också, två små tomtar i soffan..


 Nu är gården utsmyckad med facklor och ljus, för att välkomna det nya året!



 Året som gått har minst sagt varit omväxlande, med både glädje, men också en stor dos sorg, efter bästa väninnans bortgång.


Hoppas det nya året för med sig mycket glädje, roliga utmaningar, och många fina minnen att ta vara på, till er alla!!! Nu blir det smällare och tomtebloss ute på gården!






Gott Nytt År 2012!!!!!

söndag 25 december 2011

Juldagen

 Tack så mycket för alla Julhälsningar! Hoppas ni haft det bra, och att julgubben varit snäll?



 Såhär lite snö har vi nu, efter ett par dagars regn, mörkt och trist...kunde ju nästan ta fram gräsklipparen, bara för att protestera mot vädergudarna...



 ...men ljusen i alla fönster sprider stämning, oberoende om vi har snö eller ej!



 Min kladdiga kladdkaka från igår ( funderade varför det stod "smält chokladen försiktigt", men nu förstår jag vad det betyder ;) )  , och min mamma och pappa i bakgrunden...



 En liten julgubbe med röda kinder hos fammos och faffas...



 ...och en förväntansfull lillebror inför julklappsutdelningen :)



 Mannens snölykta....



 ...och Lyckobo inbäddad i en mörk, snöfri natur..



Nu skall vi njuta av ledigheten, ljusen, maten (gaah,jag är så proppmätt hela tiden), granen, familjen, och allt annat gott som hör julen till!!!
 

Ha en skön fortsättning på Julhelgen!!!

fredag 23 december 2011

Uppesittarkväll och God Jul!

 Tomteverkstaden pågår för fullt här hos oss just nu, hoppas bara att pojkarna sover sött i sina sängar ända till morgonen, och inte kommer opp tassande... ;)


 De bruna hortensiorna var i vägen överallt, och hamnade till slut på halvmånebordet tillsammans med en ängel i passande färg, som jag hittade i skåpet.



 När man tar fram julsakerna, så blir det ju lite trångt med allt annat, som t.ex olivträdet där bakom långbordet!







Nu måste paketerandet fortsätta så vi blir klara nångång !


God Jul till er alla, från oss alla här på Lyckobo!!!

torsdag 22 december 2011

Bara än liten hälsning....

 ...innan jag går och lägger mig, för nu är jag minsann trött! Pojkarna övernattar hos mommis och moffas, så jag har fått städa helt ifred, utan spring runt benen ;), och imorgon är det så roligt att få träffa dem igen! Kvällen har känts så tyst utan dem här hemma...

 
Nu är det dags att ladda batterierna så man orkar med helgens firande, och börjar här och nu med en lång nattsömn! Kudden på stolen är förresten från H&M home, fast den har väl de flesta sett där på deras hemsidor..


2 nätter till jul...

Go'natt!

onsdag 21 december 2011

Det pyntas för fullt...

 Nu står granen så grön och grann här i vår stuga! Pyntade ikväll med sönerna, men lillebror tyckte det pickade så mycket, så han var inte så riktigt glad...


 Nya pyntet för i år är vita gammaldags skridskor i trä...bilden blev lite suddig tyvärr..



 Växlade om sofforna i vardagsrummet för att ge mera utrymme åt granen.







 Nytt för denna jul är också kransen på kakelugnen! Den är inte så värst julig, så den får nog hänga där åtminstone hela vintern...



 ...den är så stor och bullig och fin, och färgen är mera grå än brun, precis som jag ville ha det :)



Hur har ni det då? Färdigt pyntat, städat och granen inne??? Imorgon skall här dansas med moppen ännu lite, sedan börjar det så småningom vara klappat och klart för firandet av största högtiden!!!

...och  Jul med Ernst  höjer ju julstämningen med flera grader, tycker inte ni?

söndag 18 december 2011

Fjärde ljuset brinner!

 Så var det då fjärde advent, och marken var äntligen vit igen utanför, när vi vaknade imorse!






 Igår blev det julens andra pepparkaksbak, och denhär gången fick jag båda pojkarna med i stöket! Storebror beundrar sina verk...


 ...medan lillebror kavlar och kavlar så bordsytan kommer fram ;). Men goda blev de, oavsett utseendet, som egentligen inte alls spelar någon roll!


 Gjorde en blomuppsättning i keramikskålen av 4 vita hyacinter, mossa, tallgrenar och kottar, men blommorna växer lite i otakt, så det ser lite knäppt ut just nu, innan de andra hinner ikapp...Men doften är härlig!!!


Ovanpå köksskåpet just nu...hittade GOD JUL texten och bockarna vid Blossom, men texten blev för lång på skåpet, så jag skippade GOD helt och hållet, fint såhär också.


Har dragits med en envis revbensskada i flera veckor nu, som vissa dagar knappt känns, men andra dagar varit så sjukt så jag mått dåligt och varit frusen...så med julstädningen har det varit lite si och så. De kvällar som har varit värst, så har jag inte ens kunnat vara på datorn och besöka er andra,..som igår kväll efter pepparkaksbaket t.ex, det var inte alls bra för skadan. Därav tystnaden... Men idag känns det igen bättre, så ikväll kommer jag tassande :)


Ha det bra i julstöket!!!

fredag 16 december 2011

Tomten är vaken...

 Dag efter dag blir det lite mera pyntat här hemma, snart finns endast julgransdekorationerna kvar i skåpet! Såhär ser det ut på bockbordet i vardagsrummet just nu, men hinner ju ångra och ändra mig några gånger ännu innan jul...



 Ser ni vem som sitter högst på hyllan? Vår Akusti-tomte dammades av, och övervakar nu livets gång, denhär gången i vardagsrummet! För ett år sedan satt han på köksskåpet och vaktade så två små pojkar snällt åt opp sin mat.



 Han ser så snäll ut i dagsljus...




 ...men nästan lite skrämmande och butter i mörkret...






Midvinternattens köld är hård
stjärnorna gnistrar och glimma.
Alla sova i enslig gård
djupt under midnattstimma.
Månen vandrar sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken.
Endast tomten är vaken. 

tisdag 13 december 2011

Lite julrött i sovrummet

 Idag har det regnat här, och snön har blivit till en slasksörja, så trist! Blir "white season" bara ett önsketänkande? Nää,det skall vi väl inte tro...


I takt med att snön smälter, så plockar jag fram lite mera rött , så att inte julkänslorna helt försvinner med snön! Kanske det funkar...?

måndag 12 december 2011

Vackra vita vinterland

 Julkänslorna vaknar så småningom från sin dvala, nu när vi fått ett fint vitt landskap runtomkring oss! Pysslade lite med vår dörrkrans idag, en gråblå skridsko får pryda den i år.


 Pojkarna är äntligen fullt sysselsatta på gården, bäst trivs de såklart i pulkabacken, och åker ner med hög fart :)


 Tungan skall vara rätt i mun så man prickar emellan trädstammarna...


 Bröderna får ta en liten paus emellanåt, så mamma hinner fota dem med de nöjda leenden på läpparna! Som de väntat på snön!



 Såhär ser backen ut uppifrån, lagom lång och brant....





...och såhär ser bloggerskan ut efter att ha varit på jakt efter mossa under snön, bättre sent än aldrig! Min gamla kaninskinnsmössa är så ful så mannen skäms, men så skön och varm, så jag bryr mig inte!


Ha en bra ny vecka!!!