måndag 30 januari 2012

Iskalla vinterdagar och fastlagsbullar

 Kunde inte motstå frestelsen idag, när jag såg färska fastlagsbullar i butiken! Vågen säger att de borde ha lämnat kvar i hyllan, men vad gör man inte för pojkarnas skull ;)..



 Runebergstårtorna är väl mera aktuella just nu, men de är så torra att de gott och väl kan lämna kvar i butiken! Inget slår en mjuk fastlagsbulle med mandelmassa, nammm!!!



 Försökte hinna fota solnedgången idag. Den var stor och orange som en apelsin ännu när vi startade mot båthamnen, och även om vi bara har ett par minuters bilfärd dit, så försenade vi oss, men det blev några vinterfrostiga bilder i alla fall.

 

 Här guppar båten om några månader, men känns nog som en evighet tills det..













 Nu får vi inte glömma bort småfåglarna, så de klarar den stränga vintern vi har just nu!




Efter att ha frusit en stund utomhus med kameran, så blev det dags att ställa sig i köket igen. Det har varit mycket skriverier på bloggarna nu om hur enformigt det oftast blir med matlagningen, och håller fullständigt med! När man arbetar heltid ,blir det bara svängt ihop något välbekant som går fort att tillreda! Eftersom jag hade ledigt idag, så blev det prövat på något nytt hos oss, även om Flygande Jakob är en gammal och välbekant rätt. Kokade Basmatiris till, och gott gott gott säger jag bara, och det tyckte storebror också!!! Lillebror var mera tveksam, men han är väl för liten ännu för att förstå sig på...Istället för jordnötter, så blev det cashewnötter, tycker att de är mycket godare!


Hurudana vardagsrätter brukar ni laga? Varierar ni ofta, eller trampar ni också i gamla välbekanta fotspår och rutiner?



Ha det bra trots kölden! 

söndag 22 januari 2012

Köket ommöblerat!

 Tänkte gå ut på en långpromenad igår kväll. Så blev det inte. Fick ett ryck, och började släpa runt alla möbler i köket! Ville ju ha en liten (läs stor) förnyelse i köket, men gjorde såhär istället för att få lite lugn och ro...

 
 Den lilla byrån tog jag från sovrummet, och ställde den under tallrikshyllan, där soffan tidigare stod.


 Svängde på matbordet, som tidigare stod fast mot väggen, och ställde soffan under hyllorna. Nu blir den ju använd varje dag, istället för att samla damm under tallrikshyllan!


 Pojkarna,som antagligen klottrar mest, får sitta på stolarna, och mannen och jag sitter på soffan och äter :). Två av stolarna åkte i förrådet..



 På bilden ser ni världens sämsta tidningskorg, varning, köp ej! Man hittar aldrig dagens tidning när man skall ha den, och korgen börjar bli fylld....





 Hyllorna och klockan är tyvärr inte rakt ovanför soffan, eftersom de är skruvade dit enligt bordets mått..



 Ljusstaken från Par Courrier i Stockholm får vara framme på bordet, och ett par cypresser som överlevt julen, lyftes opp på hyllan. I tavelramarna från Riviera Maison finns bilder på våra badande söner :)


Ok, nu är jag nöjd en stund igen. Tills jag får nästa ryck!!



Skön Söndag!

lördag 21 januari 2012

Tulpaner och delfiner

 Det ljusa,vita finns återigen i köket, och allt rött i form av gardiner och annat är packat undan för nästa jul. Köpte vita (inte krispiga, det är ett ord som ofta används på vita tulpaner, men som jag får gåshud av, brrr!!! Ett kex kan vara krispigt, men that's it!) tulpaner, men bladen har nu redan bleknat och blivit ljust gröna..

 
 I bakgrunden spelas denhär cd:n just nu, meditativ musik med lite vågskvalp och delfinläten...och börjar längta lite till sommaren .. Men det är långt dit ännu, så än så länge får musiken räcka, och den är ju passligt lugnande efter en lång, lite stressig vecka!


Drömmer också om ett nytt kök och golv, men dras nog med detta ännu flera år framöver! Skulle ändra helt på ordningen i köket, och kanske slopa köksön helt och hållet..  Märker nu på bilden att jag får städa opp lite i vårt lilla vitrinskåp, där verkar allt vara hullerombuller, så några större ändringar än så blir det inte just nu. Höh.


Rofylld Helg!

fredag 13 januari 2012

Det bara snöar och snöar.....

 ...men efter att man varit ute i snöyran och skottat sig varm, så är det skönt att komma in och tända på ljusen. Bara vara.


 Kanske ligga på soffan och stirra i taket. Fundera över hur fula lampor takkronan skall få när dessa har gjort sitt, och det blir dags att byta till energisparlampor, för de är nog fula. Kanske dags att skaffa  lampskärmar då, eller en helt ny lampa...?


 Släpper den tanken, och tittar på brasan istället. Det allra skönaste när snön yr utanför, och vinden viner i knutarna!



Skön Helg!!!
p.s TACK för alla grattisar till storebror  <3

måndag 9 januari 2012

Storebror blev lite större igen!

 Nu har vi haft en 7-åring i huset i ett dygn! Vart springer tiden iväg, tänker man år efter år..nyss var vi ju på BB!!!  Han fick välja en egen bukett till kaffebordet, och inte blev det ju helt fel med lila tulpaner, bra omväxling efter alla julblommor!


 Vi beställde en liten kaka bara för familjen, festen för 7-åringen hålls lite senare. Grodorna på kakan var en rolig överraskning, en lite barnsligare variant av storebrors favorit, prinsesstårta! Gulligt och kreativt!


Blääh, grina lagom, snart ligger du i magen, söta lilla groda :D







 Så har vi ju fått både kyla och snö, tackar och tar emot, nu är vintern och pulkabacken som bäst!



 Har också kommit igång med längre promenader efter julens matfrossande, finns inget bättre än en runda i frisk, lite kylig luft på kvällarna! Manna för både kropp och själ :)

 
Ikväll blir det att skotta snö igen, flingorna dalar ner i tjocka lager utanför fönstret just nu..en motionsform jag också gillar! Speciellt när snön är lätt som bomull...


Njut av vackra vinterlandskap!

måndag 2 januari 2012

Sprakanstickona

 Nu var det kanske någon som inte riktigt förstod vad rubriken betyder? Vi kallar tomtebloss för sprakanstickona på vår dialekt, och säkert många andras också! Lika klart som att julklappar hör julen till, så hör sprakanstickona nyåret till!


 När jag var liten, så fick vi med mina bröder alltid sprakanstickona av vår mommi och moffa till julklapp. Hörde liksom till, och så log vi syskon lite finurligt åt varann när vi skakade om paketen... :), det var ju inte precis någon stor överraskning vad paketen innehöll, men alltid lika roliga att få!


 Idag finns det ju dessutom 3 gånger längre sprakanstickor, som brinner lääänge! Lär ska finnas med olika färger också, men sådana har vi inte ännu hittat..kanske till nästa nyårsafton!?


 Pappa och pojkar "leker med elden"....



...och mamma försöker fota , men allt blir bara suddigt.



Efter nyårsafton bytte pepparkakshuset lite skepnad. Byggarbetare, eller snarare rivarbetare in action...



Ha det bra!