söndag 15 juli 2012

Terassliv & hamburgare

 Pust vilken varm dag vi haft idag, men inte klaga, det här har vi ju väntat på! Tvättade opp terassmöblerna idag inför kvällen, och just nu sitter ett gäng karlar runt bordet och planerar.... ;).. Ser ni en liten linslus i bakgrunden?


 Piffade opp åt dem med lite ljus och blommor, men tror ni män märker sådant,haha ? Skulle helst ha haft en krommad, enkel och stor lykta på bordet, men hade ingen sådan i gömmorna tydligen...



 Skaffade nya blommor till räcket också, men blombutiken var ju nästan tömd på blommor! Det enda jag hittade var dessa blå, men helt ok blev de ju där... Bakom dörren har vi hjälpköket.


 Lite grönt till hamburgarna....



 ...och Coleslaw som tilltugg, nam!



 Smakade både för stora och små!



Nu blir det läggdags för två små som haft kompisen här också!



Njut av sommar och sol!

p.s  Tack tack tack för alla kommentarerna angående tapeterna! Det gjorde valet lättare för mig ;)

onsdag 11 juli 2012

Tapetfunderingar...

 Nu är jag på gång med planeringen av vårt lilla arbetsrum, och visserligen hade vi inte tänkt tapetsera alls.... men drängskåpet på väggen kommer antagligen att tas ner, och då lämnar det ju fula skruvhål i väggen som är för högt för att bli täckta av en tavla! Fåtöljen åker också ut....

Dessutom är rummet bara ynkliga 8m2, så tror att lite ljusare väggar skulle få rummet att se större ut! 


 Har för tillfället två alternativ på tapeter, först denna med "krusiduller", men ändå relativt lugn då kontrasterna på färgerna är så små....Skulle ha den på alla väggar i rummet.






 Andra alternativet är denna randiga i samma varmt vita nyans som krusidulltapeten...




Båda tapeterna blänker lite när ljuset faller på. Usch vilka svåra val man måste göra här i livet ( ironi )...

 

Vilken tapet skall jag välja?

Vilken tapet skulle DU välja?

...eller ha kvar gamla...


 

  

Ännu några bilder från tomtegården...

 ...men besparar er från tomtebilder, då det nu ändå är sommar och allt :). ...fast det skulle man inte tro då man ser ut, bara regn och rusk hela veckan igen!


 På området finns ett litet "tomtekapell" med gamla saker från kyrkor...altartavlan är otroligt fin!!!






 Pojkarna och kompisen vilar lite mellan varven, och njuter i solen :)



 Här kan man också dricka sitt kaffe, cafeterian är strax intill i rummet bredvid..



 ...och växthuset en gång till...Den som vill besöka tomtegården skall skynda sig. Öppet bara nu i juli, och nästa gång före jul!



Så säger vi tack och adios till vårt gamla skåp, och smider vidare på planerna för vårt lilla arbetsrum!



Ha det bra trots vädret...

måndag 9 juli 2012

Hej då skåpet! ...och dess nya hem...

 Så blev då skåpet från 1880-talet i vårt lilla arbets-/tv-rum sålt , men flyttade till det bästa stället man kan tänka sig!

 
 Vi gjorde en liten utflykt idag för att se hur det passar in i miljön.... 



 ...och visst blev det fint här! Vi befinner oss alltså på tomtegården i Eugmo, och skåpet fick sin plats i cafeterian bland alla andra vackra gamla möbler och föremål! Här hör det hemma, och inte i vårt lilla pytterum :)


 Kaffet får man avnjuta inne i cafeterian, ute på gården, eller här inne i fina växthuset!



 Själv sitter jag helst här inne, men idag var det så mycket gäster,så vi var på utsidan istället. Ser ni vilken häftig takkrona, den skulle man ha!



 En mer idyllisk plats på landet får man nog leta efter.... I mittersta huset bor tomtarna, och nu får ni hälsa på dem mitt i varma sommaren ;)



 Välkommen in i tomtehuset! Alla tomtar är handgjorda i naturmaterial, och har sina egna personliga utseenden. Alla tomtar söker också nya hem, utom gamla Topi-tomten....


 ...som sitter och bläddrar i sin fina gamla bibel!



 Tomtar överallt...


 ...och tomtemor själv, Eija Porkola, som tillverkar alla tomtar själv från början till slut! Det blir över 200st om året...



 Nä fy vad det kändes löjligt att fota sig själv, men här är jag nu med ett fejkat flin bland alla tomtar, haha :D



Det var allt för idag vänner, men nästa gång får ni mera bilder härifrån! Delar upp inläggen då det blev fotat så mycket... Om ni vill kolla på hemsidan, så gå in här:
 www.tyynelantontut.fi



Ha det bra så länge!

torsdag 5 juli 2012

Nostalgiska smaker från barndomen...

Har ni ätit månskensgröt? Gjorde en nostalgitripp bakåt i tiden för en stund sedan, och räknade att det är över 30 år sedan jag ätit den senast, och ville såklart att pojkarna också skulle få smaka! Sagt och gjort, fram med kastrullen och receptet jag hittade på nätet efter en stunds sökande....


 ...och jisses vad gott det var...tyckte jag! Storebror smakade en sked , tyckte att "blaaah", och for hellre ut och spela fotboll med kompisarna på gården. Noll poäng alltså.

Lillebror då? Han åt 3 tallrikar, och tyckte det var mumsfilibabba!!! 10+ + + poäng av honom! Vi tömde kastrullen på tumis, lillebror och jag, haha!

               Skall dela med mig av receptet om någon annan vill prova på! Hur många poäng ger du? 

Månskensgröt

1 ägg
4 msk potatismjöl
4 msk socker
1 liter mjölk
1 msk vaniljsocker

Vispa samman ägg, potatismjöl,socker och mjölk i en rostfri kastrull. Värm under omrörning, tag av kastrullen precis innan det börjar koka och tillsätt vaniljsocker. Rör då och då medan gröten svalnar.
Servera med sylt eller färska bär....

Nämnas kan väl att månskensgröten egentligen inte är någon vanlig gröt, utan snarare en efterrätt..... Mums.



   

måndag 2 juli 2012

Sommarbukett

 Kom på att det är längesen jag alls fotat inomhus, och största orsaken att här är allt sig likt.... Kan det betyda att man är nöjd med det man har? För stunden i alla fall.. Eller så beror det bara på att man är mest utomhus nu. Hur som helst så är jag nästan oroad över att inte ha något sorts intresse för tillfället....


 ...men lite piggare på att fota blev jag av årets första sommarbukett av Lupiner och syren :), doftar härligt!



 Allt är sig likt i hallen också, endast kuddar byter plats. Ibland.







 Skålarna från Sunds har strandat på soffbordet. Få se om jag jag kommer ihåg dem en enda gång i sommar när det blir glassdags?


 Sovrummet badar i sol på kvällarna, och utan mörkläggningsgardiner skulle det vara omöjligt att somna!







Kan väl ta en stund innan det blir flera inomhusbilder, men nu blev det ju en hel del :) ! Kanske gnistan kommer tillbaka senare då vi åter går mot mörkare tider...men först ska vi ha lite sommar och sol!!! Nu blir det läggdags för två små pojkar här!


Vi ses och hörs igen:)
Ha det bra tills dess! 

söndag 1 juli 2012

Välkommen juli och sommarvärme!

 Äntligen känns det lite som sommar, vi tar väl och glömmer juni månad, den var ju inget att hänga i julgranen precis, regn och rusk för det mesta, eller så bara annars kallt...


 Idag tog vi sikte mot havet igen, det blev kaffepaus på Mässkär, och så beundrade vi naturen där en stund...



 ...pojkarna njöt vid klipporna, och doppade tårna i det kalla vattnet en stund. Visst blir de spontana bilderna allra bäst när man inte varnar i förväg!? Märkte först här hemma då jag förstorade bilderna att storebror hade en liten "bomullstuss" i handen, så gulligt!


 Båken på Mässkär



 Leken "inte stöta marken" pågår för fullt :)



Sen blev det en sväng till Köpmanholmen.  Hela familjen på en och samma bild , hittar du alla ?:D



 Små sommarfötter och ben....



...och ett lite större ben! Planerade tatueringen med pojkarnas födelsedatum för ett par år sedan, och han gillade direkt, behövde inte ändra på något!


Nu får vi väl hoppas att sommaren är här för att stanna, pojkarna fick nu sin efterlängtade semester tillsammans med pappa! Själv får jag väl snällt vänta några veckor till på min ledighet...



Hoppas solen har värmt
dig också
idag!