tisdag 25 september 2012

Bara några köksbilder

 En liten hälsning från vårt kök ikväll!

 
 Testade stolen som blev köpt till arbetsrummet här i köket, och kom fram till att jag skulle ju behöva två stycken (eller helst fyra...), såpass bra passar den ju här också!




 Ett råddigt kök by night. Köksbänken är det stället där de flesta inredningsprylar som inte hittar sin plats landar till slut ;). Totalt kaos för det mesta, och borde verkligen rensa!


Har lekt med tanken att måla kökssoffan svart, men njääe, det skulle jag aldrig våga! Fast snyggt skulle det nog antagligen bli! För stunden i alla fall.


Nöjer mig med några svarta detaljer än så länge!

Nu väntar byket i hjälpköket, sen blir det sängen!  Nattinatt!

lördag 22 september 2012

Man tager vad man haver....

 Gjorde en djupdykning i skåpen igen efter något "nytt" till hallen, konstigt hur inspirationen för sånt alltid faller på när man är förkyld!?!


 Hittade inte så mycket, men dammade av fårskinnet som varit i sommarförvar, bytte ram på text tavlan jag gjorde i somras,  hängde opp pojktavlan som jag ritat för 20 år sedan (var väldigt produktiv då tydligen ;)), och tog fram en antik svart träkista som varit undangömd i ett skåp.

 Lite mera höstkänsla med de svarta detaljerna.


 Hittade också en kudde som jag helt hade glömt bort att fanns ....


 ...kanske från Indiska  för typ 100 år sedan ;)? Ljuslyktan likaså! (Nä,kudden med sina mönster passar nu kanske inte så bra med fårskinnet , men som sagt - man tager vad man haver)...


I den fina papperskassen finns något mjukt och skönt som köptes på Habitare-mässan! Tapeterna till arbetsrummet har äntligen kommit, tapetseraren är bokad, och möblerna kommer vilken dag som helst!
Så efter ett tag kommer kassens innehåll till nytta :) ....


...Äntligen Lördag...
Ha en skön kväll!

måndag 17 september 2012

Orange...

 ...och vitaminrikt!!! Svärmor hämtade en "blomma" åt oss häromkvällen, fast tusen gånger bättre än en blomma, en stor kvist med havtornsbär ;)! Fina att se på, goda och nyttiga att äta, men ajjj vad j*kliga att plocka! Fast väl värt besväret, nu har vi bär i frysen för hela vintern!


 Orange verkar dessutom vara trendfärgen nr.1 i höst, och visst piggar den opp  vilken garderob som helst som mest innehåller svart,vitt,grått, beige och brunt, intressanta färger eller hur ;).... Brukar ju inte vara så väldans intresserad av klara färger, varken i inredning eller på kläder, men i höst "repa ja' till" och köpte både scarf och lack. Wow :D.

  
Tack för kommentarerna i förra inlägget, så snälla ni är! Kanske börjar jag träna på målandet och ritandet igen när pojkarna växer opp lite, och man får mera egen tid :)...men just nu är inspirationen på noll. Maybe some day...


Ses igen!

lördag 15 september 2012

Hittade något i förrådet.... ;)

 Ikväll har jag grävt efter saker till loppis i vårt förråd, och hittade något jag sökt efter länge, lääänge, och till och med anklagat mannen att ha kastat bort den av bara hasten när han rensat och städat i förrådet!


 Min tavla som jag har målat för över 20 år sedan, och oj vad glad jag blev att få se den igen! Inte för att den kommer opp på väggen, men som ett minne är ju tavlan viktig! ...och så liknar han ju faktiskt lillebror en aning. Kommer knappast att ha tålamod eller tid med något liknande igen....


 I samma veva hittade jag ett fodral med ritningar, och denna blyertsritning kom jag inte ens ihåg att fanns! Blev ju lite mera happy då :)! Den är nästan lika gammal som oljemålningen, och fattar inte hur jag hade tålamod att rita alla detaljer...Den blir kanske aktuell till pojkarnas rum....? Om de vill ha den förstås ;)


Nu åker pojken tillbaks i förrådet, hittar väl den om X-antal år igen, och blir lika glad åter! Kalle skall jag rama in.



Skön helg!

fredag 14 september 2012

Habitare 2012

 Är nyss hemkommen från den största inredningsmässan i Finland, Habitare i Helsingfors, med huvudet lite virrigt av alla intryck och inredningar man sett! Fotade en hel del, men lägger in här ett axplock av bilderna... Inredningarna har inte ändrat mycket sen jag var där senast för 2 år sedan, men visst blir man alltid inspirerad och motiverad av att se allt vackert :)!

Fanns också massor av sånt som inte intresserar mig ett dugg, men alla stilar har ju sina egna fans, och så skall det ju vara. Renkudden på översta hyllan från by Nord var ju lite söt eller hur!? De hade mycket annat fint också, men kom ju inte ihåg att fota hela tiden....

 Dessa svartvita koppar vet jag att flera av mina läsare kommer att gilla, och visst gillar jag dem själv också! Speciellt kombinationen av dem alla tillsammans.För att ha enbart rutiga eller randiga koppar skulle väl inte vara så intressant?


 Maaaassor av färg hos Designers Guild, ingen favorit men roliga att titta på i alla fall!


 Brunt och beige verkar hålla i sig, så vårt hushåll är väl inte riktigt out ännu ;). (...fast gröna väggar, ööööh...?)
Aada sisustus


 Rolig kombination mellan de moderna lamporna och de klassiska möblerna inte sant?
Aada sisustus


 ...och bordet, ojoj så fint!!!
Aada sisustus


Besticken blev jag lite småkär i, och de var stora, hela 126 cm höga! Fint blickfång till köket kanske?
Aada sisustus



 Textiler av fuskpäls verkar vara riktigt poppis ännu, fina i vinterhemmet!
Aada sisustus


 Denna hade jag gärna släpat med hem, häftig på sitt sätt....



 En avdelning hade dukat opp till jul, men känslan ville inte infinna sig ännu. Inte alls. Men fina saker i alla fall! ...och här fanns mera kuddar och plädar i fuskpäls, fina...

Köpte något riktigt mjukt och skönt till vårt "nya" arbetsrum också, men det var inte fusk utan äkta...fast det visar jag inte ännu :)


 Snyggelisnygg lampa dit den passar, lite asiatisk....
Watt&Veke


 Och sist men inte minst, konstnären och designern Jukka Rintala in action...


 ...tänk vilken konst har får till stånd med några lätta penseldrag...


 Roligt att titta på en stund! Kanske man skulle gräva fram penslarna och färgerna? Äääh...kanske inte. Hinner inte med sånt i detta livsskede.


Kanske sedan som pensionär.


...hoppas ni gillade något...?

Ha det bra vänner!

fredag 7 september 2012

Ett litet steg närmare drömmen.....

 ...om ett förnyat arbetsrum kom jag igår då jag fick hem stolen! Den skall få stå framför skrivbordet :)



 Gillar kombinationen av vitt trä, brun rotting och svart metall, alla de färger som kommer att finnas i vårt pyttelilla rum!


 Jag vet, borde ju fota först när allt är färdigt och på plats, men kan ju bara inte hålla mig, det går ju så lååångsamt....gaaah!


Mattan och plåtstjärnan blev ju skaffade redan tidigare, tycker de går fint ihop med stolen...Fåtöljerna och fotpallarna är också beställda och påväg,så snart snart börjar det hända här !!!

...stolen är förresten från Pentik ifall någon undrar...



Trevlig helg!