söndag 28 oktober 2012

En utedag i solen

 Vilket väder vi haft idag! Gjorde en liten utflykt med familjen genom skogen till båthamnen för att titta på isarna och båtarna som några har kvar där...


 Gick genom ett stort kornfält som var oskördat, undrar varför...




 Efter en hel del traskande så smakar det gott med varm kakao, torparbröd och kanelkex, mmm! Lillebror väljer...


 ...och storebror verkar vara färdig.


 Ett islager hade redan lagt sig på sjön, och flera båtar fanns faktiskt kvar ännu! Vissa har kanske inte accepterat att säsongen är över ;)?

 På hemvägen for vi via kornfältet igen och plockade med oss en stor knippe, de dög ju tydligen inte åt odlaren... Blir kanske att vira dem runt dörrkransen eller något...?


Tillbaka på vår lilla skogsväg som ännu ställvis är ganska lerig och våt, gäller att ha tungan rätt i mun så man inte slinter på baken :)


Ha en bra ny vecka!


 

lördag 27 oktober 2012

Ett bildregn från vardagsrummet och första snön

 Dagarna blir allt mörkare och kortare, så jag passade på att knäppa några bilder idag så länge det var ljust!


 Inget nytt här dock, men i brist på annat så får ni nöja er med lite olika vinklar från vårt vardagsrum idag:)


 "Glashuset" ovanpå skåpet var redan på väg till loppis, men ångrade mig i sista sekunden, skall testa hur det blir med ljusslingor inuti....

 Sofforna skulle jag helst byta ut till linnefärgade, men man badar ju inte i pengar precis, så dessa får duga än så länge...


...och så fick vi ju första snön! Pojkarna är överlyckliga, och har åkt pulka ock kälke hela dagen! Nu blir det småningom lördagsmys med tacos, tortillas och tända ljus!



Ha en skön helg!

tisdag 23 oktober 2012

Första fåtöljen på plats...

 ...efter lite blod, svett och tårar...eller åtminstone några välvalda ord från min man :), visste ju inte att fåtöljerna levererades i flera delar????  Men nu är den första på plats, och jag är så  N.Ö.J.D.!!!!


 Den är så otroligt mjuk och skön att sitta i , och färgen blev inte heller alls misslyckad som jag  var lite rädd för! Flott med lite grått (som omväxling mot allt beige som råder här i huset..). Nu blir det roligt att dekorera vidare här i rummet, och riktigt väntar på nästa långfilm så jag får krypa ner i fåtöljen och dra en skön filt runtomkring mig ;)... happy happy!

Vi ses!

torsdag 18 oktober 2012

Gjorde en reklamation....

 ...inte på de nya kuddarna då förstås, de var precis lika fina i verkligheten som på nätet, litegrann asiatiska...


Men fåtöljerna. Är verkligen harmsen, planerade ju allt i hela rummet utifrån dem: tapeterna, mattan, fårskinnen, arbetsstolen, det lilla bordet som ännu är påväg etc. etc.... Och kuddarna passar ju också så bra... Men, men, om man har suttit i fåtöljerna endast i ett par veckor, och det har lämnat stora gropar i sitsen, så då är nånting fel. Big time. Stolarna är väl gjorda att sitta på, och inte bara att titta på !?!? Så på måndagen hämtar postbilen dem från oss, och på tisdagen borde vi ha ersättarna på plats! Återstår att se om valet av de nya blev ett fiasko färgmässigt sett, för nu slog ju hela den ursprungliga planen kullerbytta. Fortsättning följer,så håll nu tummarna... ;)  

lördag 13 oktober 2012

Ett par kvällsbilder...

 Det bästa med hösten är nog definitivt att åter få ha eld i spisen, och att tända alla ljus och lyktor!


 Strunt samma fast regnet smattrar på fönsterrutorna då man får mysa framför spisen utan dåligt samvete :)


Bara vara och göra ingenting.

Storebror har däremot mycket på gång, han läser leksakstidningen och skriver önskelista till tomten, viktigt viktigt!!! ...och lillebror spelar mot "arga fåglar" i bakgrunden :). Lördagsmys på hög nivå! Och nu skall här poppas popcorn!


Ha en skön helg
-och tänd många ljus i ditt hus-

tisdag 9 oktober 2012

Inlägget som försvann....

 ...kanske någon märkte det igår? Hade fotat vårt arbetsrum och gjort ett inlägg, för att sedan ännu kolla på bilderna....och blaaah vad det såg tråkigt ut utan tavlor på väggarna, och allt annat som fattades! Så jag tryckte på en knapp, och inlägget försvann. Inget jag ville visa, helt fel "stämning" på rummet än så länge ;)....men en liten titt får ni här nu!


 De nya tapeterna har alltså kommit på väggarna som kanske vissa av er såg igår, och ni kan se att det blev de randiga som de flesta av er röstade på tidigare! Tidlöst, ljust och lugnt, utan att vara tråkigt!


Nu fattas bara resten, och det är inte lite det. Största problemet blir nog tavlorna, och att hitta något passande. Har googlat runt, och faktiskt hittat en ( ! ) som jag gillat, men det räcker ju inte! Skall förstås ha foton på sönerna i nya svarta ramar ...men kanske ni har några bra tips på andra tavlor ? Ni hjälpte ju mig med tapeten också, så... ;)...och så vet jag ju att ni har bra smak dessutom!

Nu blir det sängen, ny dag och nya tag imorgon!  


Må så gott!