söndag 28 november 2010

Första advent

 Idag tändes första ljuset i våra adventsflaskor! Har dekorerat dem med en liten grankvist och band. Nästan sällsynt med ljusa bilder tagna i dagsljus nuförtiden, men idag passade jag på...





 Pojkarna åkte pulka, och själv gled jag ner på ett stort tefat i en hiskelis fart, sorry grannar om skriket störde er ;D !!! ...men roligt var det att få vara barn igen en stund!



 Köksbordet pryds av en liten gran, krukan var så stor så den behövde en hink för att rymmas! Hoppas bara den lever till jul...ni känner ju till mina gröna fingrar vid dethär laget, eller avsaknaden av dem rättare sagt...



Ha en bra första-advent-kväll!!! Vi ses igen !
...och TACK för era snälla kommentarer angående köket, nu orkar jag nog slutföra arbetet småningom, blev så glad !!!

lördag 27 november 2010

Köket!!!

 Nej, det är inte helt färdigt ännu, men kan inte låta bli att visa den delen som är färdig och adventspyntad!!!



 Första vita hyacinten blev skaffad idag, kanske man får lite "julfiilis" av doften, vem vet...



 Testade ett par kransar på köksluckorna, jag vet, de är våldsamt stora! Måste hitta mindre någonstans...



 Några mini-julstjärnor hittade också hem till oss idag, fyller skålen sådär passligt. Behöver dock inte vara någon spåtant för att veta att de knappast överlever andra advent...;)




 ...och så en lite större helhetsbild! "Mom's kitchen"- skylten söker ännu sin plats, och kökshandduken borde tydligen strykas, men "int djer he naa" !!!




...och såhär såg det ut tidigare:
 ...ek, ek och mera ek.....
På denhär bilden var sockeln och nedre skåpet redan målat, glömde att ta en före-bild i tid!  Visst blev det lite bättre iallafall ???




Ha en riktigt skön lillajul vänner !!!!

fredag 19 november 2010

Köksdetaljer

 Hej!!! Hoppas ni har det bra? En liten fredagshälsning i form av några detaljbilder från köket blir det idag! Här har det jobbats hårt de senaste veckorna, så mer av köket visar jag inte förrän det blir färdigt, sorry ;)!  Kan hända att det blir lite tyst på bloggen också en tid framöver pga det stora projektet jag tog på mig....hoppas ni hittar tillbaka hit då allt blir färdigt !?! 



Ett par lyktor ovanför matbordet sprider stämning...


                               Lampan från Bloomingville i fönstret...



Lykta och granris...(inte äkta, den sorten blir det först närmare jul...)          



                               ....och  så...
....tillbaka till verkligheten!!!!
....bara ett kilo slipdamm och några miljoner penseldrag ännu...



Ha en riktigt skön helg!  

lördag 13 november 2010

Vägglyktor!

 Den som söker han finner heter det ju, men igår då jag klev in till Zinna i Karleby hade jag inga som helst förväntningar över att hitta vägglyktor, hade nästan glömt bort att söka redan!



  Men så är det ju ofta, när man minst söker, så har man det där framför sig huxflux!!!



 Lyktorna har en fasettslipad spegel som fördubblar ljusskenet fint, och så är de tillräckligt enkla till tavelramen...ville inte ha mera krusiduller på den väggen!



...såhär blev då helheten! Nöjd :) !!! Där syns ju lillabror också i bakgrunden :)  Idag blev storabror sjuk, feber och hosta, så det blir inte mycket farsdagsfirande imorgon med faffa och moffa...men nog med pappa såklart!


Projekt köksmålning  pågår för fullt, har snart målat färdigt nedre skåpen och flera gånger frågat mig själv om jag är riktigt klok som påbörjade ett sådant projekt!?! Men om jag har kunnat måla tavlor, så ska jag väl klara av ett kök! Positivt tänkande bara, snart blir det färdigt ;) !!!


Ha en skön helg
    och en
Trevlig Farsdag!!!   
 

söndag 7 november 2010

Guldbröllop!

 Igår firade vi min mammas&pappas Guldbröllopsdag  här hemma hos oss! På bilden ser ni gåvan som de fick av mig och mina bröder med familjer... En jättefin lampa av Lene Bjerre, som jag hittade hos White Maison i Uleåborg!



 Där fanns ingen skärm som jag gillade (förutom den som jag köpte hem till oss..), men som tur så hade Blossom en i samma märke som passade fint! En bricka med namn och datum graverades och limmades på lampfoten...Bredvid står fotot som togs då för 50 år sedan...



Idag har vi ännu fått njuta av bakverk som min svägerska fixade, så gott med hemgjord kaka! Tacos och Tortillas stod också på kvällens meny, och ett gott vin till förstås!



Mitt hittills största målningsprojekt  blev  påbörjat idag, ett första steg mot ett vitt (...okej vanilj ;)) kök!!! Skåpluckarna är från tidigare vita, men har blivit urled på gavlarna,sockeln och listerna i ek, bläää... Så efter en offert på 850€, så tyckte jag att jag målar själv, gillar ju att måla :) Nu har jag grundat köksön färdigt, vilken otrolig skillnad redan!!!



Nu hinner jag kanske inte kommentera på era bloggar så flitigt på en tid, har ju penseln i högsta hugg här hemma! Allt ska bli färdigt SENAST till JUL, då får ni se slutresultatet, har ju inte visat köket alls ännu, pga VISSA orsaker ;)



Ses snart vänner!!!

torsdag 4 november 2010

Min blogghörna!

 Här brukar jag sitta om kvällarna och "tassa runt" i era fina hem, mina bloggvänner! Har märkt att flera har visat sina blogghörnor, och här är nu min!

Mannen i huset brukar sitta här i sin fåtölj, bara ca. en meter från mig och kolla på fotboll och annat intressant (..öööh?) Bra att  vara i samma rum fast vi gör olika saker, då kan vi ju växla ett par ord  då och då iallafall :)

Just nu har vi en sjukling här i huset, lillabror har fått en besvärlig hosta, och febertermometern visade 39,6 ikväll...Har varit hemma från arbetet idag, och imorgon byter vi "skift" med mannen, då får han vara hemma!

Nu måste det bli en snabb-smörgås, antar att lillabror vaknar om en stund igen och behöver tröstas, en kul natt i sikte mao... :(

Hoppas ni får vara friska! Ses igen!

tisdag 2 november 2010

Uleåborgsfynd

 Nu har vi då Uleåborgsresan bakom oss, två trevliga dagar fyllda av inredning och shopping!!! Sökte genom de bästa inredningsaffärerna efter väggfasta lyktor att ha på bägge sidorna av tavelramen, men noups, no luck! Från finaste affären White Maison fastnade någonting med iallafall, en lampskärm i en ljung-färg...
 ...ett blockljus i liknande nyans...
 ...och två prydnader i glas från Lene Bjerre! De är visst menade för julgranen, men våra finska julgranar sku troligen inte klara av tyngden från dessa tuuunga prydnader, så de får ligga framme på en liten bricka istället! Har märkt att många här på bloggen har tagit en tjuvstart inför julen, och nu har tydligen jag också gjort det...men mer än såhär blir det inte på en tid :)
 ...ännu en helhetsbild av bordet...
 ...och kuddarna undertill, de har fått vara kvar, och gillar att ha dem där fast de flesta kanske inte fattar ide'n med att ha kuddar under ett bord... ;)



Tavelramen då? Vad hände med den??? Svaret ser ni HÄR:





 Surprise, surprise,  vitt blev det då, efter många om och men !!! TACK ännu till alla för era fina tips, övervägde var och en !!!
Nu gäller det då bara att hitta på något fint endera inuti eller på bägge sidorna av ramen...




Ha det gott vänner!!!