fredag 28 januari 2011

Skönt med helg!

  Igen är det veckans bästa dag, och hela sköna helgen har vi framför oss! Arbetar på lördagar, men den dagen är så kort så den går i ett huj...så har man ju ledigt både söndag och måndag, perfekt!!!

I hallen finns en plåtskylt som jag fick till julklapp från ett företag, tycker om ordspråket, stämmer så bra!!!
På den nedre bilden syns det hur pass kort väggen är som skiljer åt hallen från vardagsrummet.Bakom väggen har vi kakelugnen som ligger centralt mitt i huset. Ritade själv huset, och det var ett krav att det skulle vara luftigt och öppet direkt som man stiger in, och är ännu rätt nöjd med den lösningen! Konstigt, jag som ändrar mig så fort om allt... ;)


Flera missar blev det också i planritningen som jag ångrat efteråt, t.ex badrummet blev för litet...och vårt sovrum för stort!!! Fast än så länge har det varit bra när pojkarna också haft sina sängar där, men snart blir det tomt då de flyttar in i sitt egna sovrum...kommer att sakna att ha dem nära oss på natten, och att få höra deras lugna andetag, buhuuu :(       Men man vänjer väl sig, eller???


Men nu är det dax! Tänk att få söka efter kläder ur garderoben för följande dag med lampan tänd, att inte behöva tassa in med en ficklampa i högsta hugg...och tänk att få ligga i sängen, med lampan tänd, och läsa en tidning, eller kanske t.o.m en bok...!?!


           Skönaste helgen till er!!!

8 kommentarer:

päivi sa...

ihastelemassa suloista kotianne ja toivottamassa iloa
viikonloppuunne:)

lämmöllä
päivi

En vacker vardag sa...

Gillar det ordspråket! Vi kommer att ha en liknande vägg med kakelugn bakom, men eftersom det är insyn från gatan så har vi medvetet gjort väggen längre. Det är ju så mycket "yttre faktorer" att ta i beaktande när man planerar också som tomtens begränsningar, insynsvinklar och vädersträck. Pust!

Ha en riktigt skön lördag! Kram

Monica sa...

Visst kommer du att vänja dej... ;)
Ni har ett mycket vackert och ljust hem,
och visst märker man vissa saker först sen när man bott en tid.

Tackar för grattisarna inne hos mej,
unga paret är nog så söööta :)
Häls. Monica

Gugis Pärlor sa...

Stora omställningar hemma hos er! Den första tiden lär du nog sova ytligt och vakna till vid minsta lilla ljud... Men konstigt nog vänjer man sig fort!

Kram Gugi

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så härligt med en kakelugn i husets mitt, bra med öppen planlösning. Jättefin plåtskylt på första bilden, fin text. Och så skönt och vara ledig imorgon.
Ha en bra veckostart
Kramar
AnnaMaria

Livet på Vestergård sa...

Vilken fin skylt.
Öppet och luftigt gillar jag och det tror jag inte man behöver ångra i första taget :)
Ha en fin ledig dag! Kram Kicki

alegni sa...

vår granner säger alltid att man inte är nöjd förrän man byggt sitt tredje hus... månne han har rätt ;)
minns inte om jag svarat på din fråga om glasklockan redan, men gör det på nytt för säkerhets skull. den fanns i min gubbes barndomshem. svärmor ärvde den av sin faster i tiderna.

alegni sa...

granne, inte granner...