tisdag 31 maj 2011

Mera mååål mååål mååål....:)

 Kommer ni ihåg dethär skåpet? Frågade er tidigare åsikter om färgens vara eller icke vara...



 ...och inspirerad av det fina vita skåpet på NK i Stockholm tog jag beslutet! Vitt skulle det vara!



 Det blev så ljust och fräscht, och både Vanilj-servisen och fammos och faffas gamla Arabia-porslin kommer så mycket bättre till sin rätt nu!



 En liten gumma står på översta hyllan,den har mina föräldrar hämtat från en utlandsresa



 Servetthållaren från Riviera Maison gillar jag också



 Snapsglasen från Tallinn behövs ibland, men inte alltför ofta



Hursomhelst så är jag nöjd nu! Kändes först att jag tagit vatten över huvudet igen, men allt var ändå väl värt besväret, och lätt som en plätt! Lite pilligt var det runt låsen bara som är formade som änglar, men det fixades med pojkarnas små vattenfärgspenslar :)

måndag 30 maj 2011

Några Stockholmsfynd....

 ...vad annat än kuddar, kuddholic som jag är! Dessa kunde jag ju bara inte lämna kvar, har en längre tid spanat efter smutsigt rosa kuddar till soffan, och när dessa kom emot så var det kört ;)



 Paisleymönstrad kudde Day Birger et Mikkelsen från Inside Living i Täby, och den enfängade plyschkudden Ceannis från Lilla Magasinet i Täby...



 Från Par Courrier hittade jag en rolig ljusstake med skedar och en gaffel, kan gå bra med en blomkruka och en hängande blomma ovanpå också...



Det blev inga stora inköp alls, men ofta är det ju så att när saker finns i överflöd, så blir man fort "blind", och hittar knappt någonting alls!


Pojkarna fick ju också såklart någonting, men det får bli i ett senare inlägg :)    Jaaa,och så har jag ju målat nästan hela helgen, vad jag målade skall ni också få se snart...


                                Ha en bra ny vecka!

lördag 28 maj 2011

Sista kvällen i Stockholm

 För exakt en vecka sedan idag, satt vi här på Berns asiatiska, och njöt av vår sena middag! Maten hann jag aldrig fota innan den blev uppäten, men det blev flera asiatiska smårätter som serverades mitt på bordet för oss fyra att dela! Gottgott!!!



                     En liiiten pyttebild av mig och kära svägerskan ;)....



 ...takkronorna hann jag tydligen fota, stora och ståtliga var de...



 ...svägerskan och hennes kusin M, som vi bodde hos under vår vistelse i storstan, hon hade också överraskat oss ifjol med gåvokorten  till Sturebadet som vi nu fick använda! Tusentusen tack M!!!


...och vad har vi här då? Ett ansikte som inte jag kände igen, men nog svägerskan :D, så vi lånade Tobias  för en sekund, fast han verkade ha rysligt bråttom någonstans!!! ...bråttom eller ej, han ser ut att trivas i svägerskans  armar iallafall, haha!!! En perfekt avslutning på en härlig dag :)


Följande dag blev det shopping i stora köpcentret i Täby, där hittade jag också min favorit av alla inredningsbutiker, Inside Living ( jag tror den hette så..? ) !!! Vad jag hittade där får ni se en annan gång...



M & O :  C och jag vill ännu  passa på att tacka er för er gästfrihet, vi trivdes som fiskar i vattnet hos er, och med er !!!  Vi ses i sommar ! <3    ( ...kanske soffan också vill följa med, hih... )





                              Skön Helg till er!

torsdag 26 maj 2011

Fint på NK

 På lördagen blev det en runda på NK, och på Newport- och Ocean House avdelningen fanns så mycket fint så ögonen tänkte trilla av :D !


 Nöjde mig ändå med att bara fota inspirationsbilder att dela med er! Alla skyltar, tavlor och möbler var så fina, om man ändå hade en sommarstuga...


 Denhär hörnan med matbordet gillade jag mest, blev helt sjuk på det höga skåpet i bakgrunden, överväger att måla vårt vitt iallafall, hmm....


 Denhär klockan har jag skrivit om tidigare, skulle passa till pojkarnas rum då den har formen av ett hyttfönster. Men med en prislapp på nästan 2000 kr, så fick den hänga kvar på NK...höh.


 Stiliga fönster, annars var inredningen här lite väl mörk och tung...


 Sjuttons, nu först märkte jag kudden på fåtöljen här på fotot, den sku säkert ha fått komma hem till oss! Skulle antagligen ha landat på storabrors säng..


 Lite smått och gott inför sommaren...
 ...mera sommargreijor, fågelburen var söt! Klicka på bilderna om du vill ha dem stora...



...och som grädde på allt det fina, så stötte vi på denhär:
En rolig avslutning på vår shoppingrunda den dagen, *fniss*.

onsdag 25 maj 2011

Sturebadet

 På lördagen fick vi äntligen besöka Sturebadet i Sturegallerian! Hade bokat en skön 80 minuters ansiktsbehandling, och fick under behandlingen lyssna till lugn meditativ musik i bakgrunden, härligt! Aldrig har 80 minuter gått så fort.....


 Efter behandlingen satt vi runt poolen i våra badrockar och åt kycklingwraps och drack en smoothie och bara njöööt av vår sköna "mammavila" :) . Sånt måste man nog unna sig ibland för att orka med den hektiska vardagen...


Från Sturebadet fick vi en toalettväska med härligt doftande hudvårdsprodukter från Kerstin Florian, nu får jag förlänga spakänslan lite här hemma och drömma mig tillbaks....

                                ....en perfekt dag.....

tisdag 24 maj 2011

Mera Stockholm....

 Ifjol när vi besökte Stockholm så hann vi inte alls in till Gamla stan, men i år tog vi god tid på oss att gå gata opp och gata ner, bara njuta av den genuina atmosfären där!

 Visst är husen härliga? Kommer ihåg att jag sett liknande i Riga...

 Det blev både fönstershoppat, och shoppat på riktigt också. Olars Ullas skyltfönster var så fint så det fick komma med på bild! Klänningen är som en midsommardröm...

 Mellan varven måste man ju äta gott också, på Gråa munken blev det cappuccino och ostkaka, mmm...


 ...och visst hittade vi kända ansikten också, väldigt kända... Ser ni vem som är i mitten på bilden???




                                                                 
Tjohooo, självaste Maria Montazami !!!


Henne hittade vi på Åhlens, där visade hon sina väskor och skrev autografer åt småflickor ;).Jösses va lång och ståtlig hon var, kände mig själv som en liten flicka bredvid...(jag är 173...).



Nu är vi ännu bara på Dag 1, fortsättning följer med andra ord... :). Vi ses.... :)

måndag 23 maj 2011

Stockholm i mitt hjärta......

 Nu är vi hemkomna från vår fina resa med svägerskan till Stockholm, mååånga roliga minnen och trevliga träffar rikare !!!
 Dag 1 började med en heldag på stan, och ett måste för mig var att få besöka fina butiken Par Courrier  i Vasastan....
 Ååå vilken fin butik, hade kunna ta med mig alla fina saker och möbler hem, men med ett begränsat utrymme (och resekassa) så fick det bara bli något smått.
 Fina inramade foton från Paris, fotade av Magdalena själv, och den svarta stora spegeln var ursnygg....
 ...och kolla lamporna och väggklockan! Dem skulle jag gärna ha i mitt kök!
...och så Magdalena Ahlberg själv! Så roligt det var att få träffa dig IRL! Lycka till med din fina butik, och så får jag nog återkomma angående de nya "Stockholmskuddarna" lite senare då ni fått in dem... :)


Det blir nog en liten bloggmarathon från vår resa nu i några dagar,hoppas ni står ut ;)


                                  See you soon........

p.s  kika in till Magdalenas fina blogg Inspiration och inredning som jag har länkat till här bredvid...

måndag 16 maj 2011

En liten snabbis....

  ...Trött så ögonen går i kors är jag, men måste nog skriva en liten hälsning iallafall! Blev ju lite ishockey sent igårkväll, men vilken kväll det blev, jihaaa :D, väl värt vakan!
Ikväll blev det igen en runda på spånbanan i regnet, luften var så syrerik och fräsch, men underlaget ganska tungt då det var vått. Bara bra, nu ska  kalorier och kilon brännas, som  kommit smygande och lagt sig runt magen!!!

Börjar småningom bli dags att packa väskan inför vår lilla spa/shoppingresa,  bara några dagar kvar!

Nej,nu ska pojkarnas kläder inför morgondagen plockas fram, och en snabbstädning i köket innan sängen kallar.


                                             Ha det bra vänner <3

fredag 13 maj 2011

Spårlöst försvunna........

 ....är era kommentarer i förra inlägget! Huxflux visade det bara noll i kommentarsfältet :(    Synd, kommentarerna är ju bloggens salt, och det som gör bloggandet roligt! Har förstått att vissa har förlorat hela inlägg också... hoppas det inte händer flera gånger.grrrrr.

I hörnet av vårt sovrum finns en hög av kuddar, pojkarnas gamla som inte passar in längre, men de är så söta så jag sparar dem nog ändå!


Ha en skönskön helg! 

p.s  HEJA FINLAAAND   3-0  :D     

onsdag 11 maj 2011

Förväntansfull...

 ...ja,det kan man nog säga att jag är! Fick nämligen för ett år sedan på vår senaste Stockholmsresa ett  presentkort :)



 ...om en dryg vecka åker jag och bästa svägerskan iväg för att ladda opp kropp och själ på Sturebadet i Stockholm...och ett par dagars spring på stan....jihooo!!!



 ...behövs verkligen nu efter den tuffa vintern och våren!



 Hoppas, hoppas bara vi hålls friska, vi har ju maginfluensa, "magafari", i nejden just nu, och det har vi ju INTE beställt!

Har ni besökt  Sturebadet nångång???


*Bilderna lånade från Sturebadets hemsida*

söndag 8 maj 2011

Sköna morsdag!

 Hoppas ni har haft en fin morsdag? Min har varit fullspäckad med varierande program! Morgonen började bra med skönsjungande smågossar och mannen, fina kort som pojkarna lagat hos dagmamman, årets första uteblommor, och en fin jumper till våra powerwalk-pass med svägerskan!
 Sedan blev det morsdagslunch på stan, kaffe hos mina föräldrar i Kokkola, och en svettig men härlig runda på spånbanan med svägerskan! Bra att bli av med några kalorier som så gärna lägger sig på midjan och magen...och bättre lär det inte ska bli med den påbörjade grillsäsongen...
 Utemöblerna kom också äntligen fram idag, kastade några gamla kuddar på stolarna och bänken. Tror inte att jag kommer att ha problem med att hitta nya... ;) Sittunderlagen på stolarna har också sett sina bästa dagar, pojkarnas saft- och kakpauser har satt sina spår...dessutom har jag aldrig riktigt gillat färgen på dem!
Sådan var min dag, hur har ni firat dagen???


                      Ha en skön morsdagskväll!