tisdag 7 februari 2012

Nymålat! ...och tips mottages!

 Kände mig lite sysslolös igår på eftermiddagen på min lediga dag, och funderade vad man kunde ta itu med... Ville göra något annat än städa.. Bestämde mig för att göra en liten makeover på soffbordet, som fått sig några negativa kommentarer, fast inte av er förstås ;)! Bordet var vitlaserat och lite gulaktigt, och fläckigt. Hade en burk Helmi bottenfärg och sandpapper i förrådet, så det var bara att börja på!

Imorgon blir det att fylla i en spricka med kitt eller spackel, sedan ett nytt varv med bottenfärgen innan ytfärgen målas! Använder den varma färgen 036X (Lindqvists traditionskulörer, Tikkurila), som ser mycket vitare ut i verkligheten än på färgkartan! Tavelramen har målats med samma nyans.... ...liksom också vitrinskåpet!
Och här behöver jag tips från er!!! Fick denna fotoram på min födelsedag för snart två år sedan, av väninnan som inte längre finns här...så ni förstår att den har ett känslovärde, och att den inte får hamna i ett skåp för att glömmas bort!

Problemet är att jag inte vet vad jag skall ha i den? Vill inte alls ha fram färgade foton, och svartvita har jag för få av. Har funderat att kombinera text/dikter/verser av något slag + bara några foton...och vad skall jag skriva i så fall? Eller kanske någon har ett bättre tips? Vill inte att det blir plåttrigt, som det lätt blir med många foton nära varann i diverse färger och nyanser... Tack för att ni låter kreativiteten flöda nu ;) !

10 kommentarer:

Så Vitt Jag Vet sa...

Hur skulle det se ut med ett srort svartvitt och då skulle vissa delar komma fram.. Vet inte men man kunde pröva, kan var flopp oxå...
Ha det bra!
Kraam
Sanne

Nilla sa...

Vilken vacker ram. Förslaget ovan kan nog bli bra. Kanske något som du förknippar med din väninna. Det finns ju många fotoprogram där du kan göra om dina färgfoton till svartvitt. Ska bli spännande att se vad som hamnar där.

Lyckoslanten sa...

Tycker att du är så duktig på allt det där med att måla och inreda. Förstår att du vill något därutöver med ramen. Jag har en sådan med bilder av sönerna enskilt, tillsammans och med oss föräldrar, men citat och svartvitt låter också som ljuv musik! ♥

Creative Momone sa...

Kanske kan du tillägna ramen dig och din väninna? Någon fin minnesdikt, några foton av er två, man kan ju göra om gamla foton till svartvita, eller har jag fel? Ha någon enhetlig bild eller varför inte nån fin tapet som bakgrund. Nog ser du detdär med dina konstnärliga ögon, lycka till!
Marianne ♥

Nette Cecilia sa...

Tycker samma som föregående talare gör dom svartvita ,kram Nette

StrandviksVillan sa...

Jag tänkte direkt på SEPIAfärgade foton! Det skulle passa med övriga nyanser i hemmet. Kanske du har nåt foto av dig och väninnan? Tänkte också föreslå text i några av rutorna, som du själv skriver.

@my casa sa...

Tycker precis som vissa andra här -bilder på dig och din väninna och kanske texter/fraser
från någon musik ni hade ihop, som ni bägge tyckte väldigt mycket om//åsa

Anna-Lena sa...

Jag skulle också satsa på sepiafärgade foton istället för svartvita, de är mycket behagligare i färgen och passar i ert vardagsrum. Fyra foton tycker jag räcker, sen kan du t.ex. printa ut en enkel blomma till resten av de tomma hålen. Eller gå till tapetbutiken och klipp åt dig några fina tapeter (man brukar ju få ta gratis prover) som du kan lägga i en del av rutorna.

Fam. Strömberg sa...

Hej!

Ny läsare av din blogg och ville bara säga att jag föll för den. Jag föstår verkligen att du inte vill att denna fina vackra ram skall läggas undan någonstans och bara samla damm. Jag håller med Anna-Lena ovanför med sepiafärgade kort, 4 stycken, kanske en text/dikt om vänner och framförallt ett kort på er tillsammans!!Med vänliga hälsningar Anna-Maria

Mrs Aquarius sa...

Hej!
jag är ny läsare jag med och gillar din stil! Det har ju kommit en massa bra förslag redan, jag skulle också förslå något (eller varför inte fler) citat om vänskap. Eventuellt en liten överbliven tyg- eller tapetbit. Har du kanske något kort kvar som du fick av din väninna, så sku det kanske passa bra här!

Mvh,
Sussi