torsdag 23 augusti 2012

Läxläsning & blåbärsmuffins

 Har jag sagt att vi har en skolpojke i huset nu? Det är alltså läxorna som gäller direkt efter skolan innan man går ut och leker :). Tänk om man alltid kunde ha det såhär, att få vara hemma när storebror kommer från skolan, och baka samtidigt som han gör läxorna vid köksbordet....precis så skulle jag helst ha det! Kanske nu inte baka varje dag, men att få vara hemma när han kommer...


 ...men men, efter den här veckan är semestern slut, och då blir det också eftis med långa dagar för storebror! Förutom på måndagarna då förstås. Då får vi ha vår mysiga stund i köket tillsammans. Han läser,jag bakar. Eller nåt sånt.


 Hittade förresten ett suuuper enkelt muffinsrecept i mitt gamla kok/bakhäfte, och goda blev de också! Lätt att variera med olika bär, kanske nötter eller choklad? Tror jag skall testa med lingon när de mognat...


Alltför många slank ner, men vem kan motstå frestelsen, handen upp...!?


7 kommentarer:

Monica sa...

Det var fint textat resept i ditt häfte.
Du har varit lika duktig som skolpojken idag.

Jag tänker pröva dina muffins :)

Ha det bra
Monica

alegni sa...

Ja, jag sitter åtminstone på mina händer, så de åker nog inte upp. ;)
Jaa, det vore ju en drömtillvaro för många att få vara hemma när barna kommer från skolan. Faktiskt så har jag varit det i princip sedan våra pojkar var tio och nio. Först uppskattades det, men om en tid, not so much. ;)
Kram

Lyckoslanten sa...

Även om jag ger sken av att leva i avhållsamhet skulle jag gärna mumsa i mig en eller två och dessutom när man ser en skolpojke jobba så flitigt med vad jag tror Skrivstilståget... Bunden handskrift är min vardag.
Tänk att det snart blir helg igen! ♥

Hanna sa...

Så gott du bakat. Här har vi bara skolbarn från denna höst.
Kram
Hanna

Louise sa...

Visst är det andra tider när man börjar ha skolbarn i huset! Härligt skulle det vara att kunna ta emot barnen på eftermiddagen men aalltid går det ju inte ;( Roligt i alla fall att ni har måndagen!Mina händer viftar ivrigt.....

Gugis Pärlor sa...

Det har jag önskat mig många gånger de senaste åren och gör det fortfarande ;O) Nog var det så skönt när man själv var barn att ha en mamma som fanns hemma, oftast med ett bak i huset, när man kom hem från skolan!!

Kram Gugi

Anonym sa...

Hej! Duktig skolpojke, att skriva snyggt är inget problem för N som ärvt mammas talang!:) vilket recepthäfte! mitt är fullt av klottor och lösa instoppade blad. Jag köpte ett nytt strax efter att jag for på ledigt, var en av de saker jag skulle göra när jag e ledig men det är fortfarande tomt. Tror jag stoppar det i din postlåda nån dag, den stilen skulle jag gilla i mitt recepthäfte oxå..;)
Hälsa pojkarna! kram Camilla