måndag 17 september 2012

Orange...

 ...och vitaminrikt!!! Svärmor hämtade en "blomma" åt oss häromkvällen, fast tusen gånger bättre än en blomma, en stor kvist med havtornsbär ;)! Fina att se på, goda och nyttiga att äta, men ajjj vad j*kliga att plocka! Fast väl värt besväret, nu har vi bär i frysen för hela vintern!


 Orange verkar dessutom vara trendfärgen nr.1 i höst, och visst piggar den opp  vilken garderob som helst som mest innehåller svart,vitt,grått, beige och brunt, intressanta färger eller hur ;).... Brukar ju inte vara så väldans intresserad av klara färger, varken i inredning eller på kläder, men i höst "repa ja' till" och köpte både scarf och lack. Wow :D.

  
Tack för kommentarerna i förra inlägget, så snälla ni är! Kanske börjar jag träna på målandet och ritandet igen när pojkarna växer opp lite, och man får mera egen tid :)...men just nu är inspirationen på noll. Maybe some day...


Ses igen!

11 kommentarer:

Life's Silverlining and I sa...

Ja orange har blivit en färg jag börjat tycka mycket om i höst. Snyggt med orange nagelack! Kram Nilla

TIDSOPTIMISTEN sa...

Lika fin att dekorera med som god att äta. Vi hade havtornsbär i vår efterrätt på bröllopet men sen dess har jag aldrig ätit det igen, verkar inte vara så himla vanlig eller så är det inte jag som letar tillräckligt noga :)

Kram Ullis

StrandviksVillan sa...

Lika "intressanta" färger finns i min garderob, men det är trevligt att pigga upp dom med tex en färggrann scarf. Jag gillar inte klar orange, men däremot sån nyans som är "smutsig", mer mättad. Fast... mina scarfar är nog mest bara rosa och lila... surprise? ;)

Anonym sa...

Aj, aj det gör så ont i mig när jag ser avbrutna kvistar av havtorn! Buskar som har så hälsosamma bär och som tar tid att växa och bli livskraftiga. Hoppas verkligen att andra inte blir inspirerade av detta blogginlägg. I övrigt gillar jag din blogg MYCKET!

alegni sa...

Orange är en färg som jag personligen har svårt för, men hos andra tycker jag den passar bra, så även hos dig!
Havtorn är gott, men (det kommer alltid ett men, verkar det som) jag är allergisk mot c-vitamin i för stora mängder, så jag brukar få förkylningssymptom av dem. Någon ska ju alltid vara kärringen mot strömmen, och det känns som om jag ofta får ta den rollen. ;)
Kram

@my casa sa...

Ja du vet jag är ju som dig, inte mycket för färger, men ett nagellack och en scarf tycker jag låter som ett superbra val
i just orange:) Snyggt!

Kram Åsa

lyckobo sa...

Hej anonym! Jag förstår dig precis, skulle aldrig tänka tanken att gå och bryta kvistar på vilt växande havtornsbuskar som ändå är ganska sällsynta! Kvisten i fråga är köpt från en odling med hundratals buskar, så det känns lite bättre! Hoppas det gör det för dig också!
Trevligt att du annars gillar min blogg, välkommen åter!

Anonym sa...

Men sååå bra! Jag var på en annan blogg och hävde ur mig min frustration också:) Där fanns också sin naturliga förklaring. Jag vet ju hur mycket jag påverkas av bloggar man gillar, så därför såg jag med förskräckelse när folk skulle börja springa runt o bryta av havtornskvistar.

Även om du visat mycket av ditt hus så visa mera, mera! Ni har det så fint. Kök, badrum, grovkök...vilka skåp du gillar osv. Går själv i byggplaner.

Creative Momone sa...

Jag har ju också en orange-period just nu, börjat så smått skaffa lite färgklickar till vardagsrummet. Lite färg behöver man ju i höstmörkret, piggar upp, men nog är ju vitaminbären bäst av allt det oranga!
Så fina tavlor du målat i tiderna, det är nog något du borde satsa på, bra övning för tålamodet!
kram Nanne

Gugis Pärlor sa...

Uppiggande färg! Orange gillar jag som höstfärg, har alltid gjort det som jag minns. Havtornsbär är rena dunderkuren men jag har lite samma problem som Alegni ;O)

Kram Gugi

Hanna sa...

Ha en bra helg.
Kram
Hanna