söndag 29 april 2012

Hälsningar från varma Kroatien!

 Har det kanske varit lite tyst på bloggen ett tag igen? Orsaken har vi här! Spenderade några underbara dagar tillsammans med mannen och vänner i den vackra medeltida staden Dubrovnik, som andas historia, och doftar ljuvligt av Magnolia vart än man går!


 Först får ni följa med på en rundtur till hotellet och dess omgivning, häng med in! Kanske finaste trappan jag sett! Man kände sig som Askungen på väg på bal när man trappade opp för de vita marmortrapporna...


 Nytt möter gammalt, precis som i hela hotellet. Antikt i finaste kombinationen med moderna armaturer och konst!


 Toaletten bredvid lobbybaren var snyggt kaklad, vill haaa!!! Ni vet känslan när man står utanför dörren till det egna hotellrummet med en skräckblandad förtjusning hur det skall se ut därinne...Ett mörkt litet rum med en stenmur som enda utsikten (det har vi också upplevt, men bytte ut rummet), eller kanske något bättre? 


 Denna gång blev vi verkligen inte besvikna!!! Ljust och fräscht, och canvastavlan av havet som sänggavel var hur snyggt som helst :)


 En gråblå fondvägg matchade tavlan fint...Här har vi råddat till det lite redan ;) Badrummet var också lyx på hög nivå, men tyvärr glömde jag att fota glasväggen och -dörren till badrummet med sitt fina mönster...


 De ljusa väggkaklen hade ett smalt bambuliknande mönster, och golvklinkers imiterade plankor av trä. Bakom wc:n var det kaklat med äkta naturstenar, tusan va snyggt!!! Utsikten var inte fy skam den heller, kom med ut på balkongen så får ni se!


 Marinan med sina stora lyxkryssare fanns strax framför hotellet, och när vi var där så hade staden också celebert besök av Sultanen av Oman med sina två kryssare, flygplan och helikoptrar!

 När vi tittade lite mot vänster så såg vi husen som klättrade upp mot bergen. På bilden har solen just försvunnit bakom berget, och bildade ett fint sken över landskapet, men fotot gör inte rättvisa!


 På hotellets gård fanns det bara en pool som inte var uppvärmd..


 Där bakom glasfönstren åt vi morgonmål..


 ...och marinan strax utanför hotellets port.


 Vackra utsmyckade fönster, måste förstås fotas!!!Hotell  Lapad kan verkligen rekommenderas, men pga  att barnpool saknas, så lämpar sig hotellet kanske bäst för vuxna!


Senare får ni hänga med på en rundtur till gamla stan, så  stay tuned!!!

3 kommentarer:

Hanna sa...

Fina bilder från vackra Krotien.
Ha en fin Valborg och 1 maj.
Kram
Hanna
http://blommorifonstret.bloggo.nu/

Louise sa...

Oj oj så härligt!

Ewa`s Galleri sa...

Underbara bilder
ha en skön semester