onsdag 19 december 2012

Julmarknad på Skansen

 Har i flera år drömt om att få besöka Stockholm i juletider, och i lördags åkte vi iväg tidigt på morgonen! Lördagen tillbringades mest med att ränna runt på stan, butik in och butik ut , roligt roligt men dyrt dyrt :D


 Ändamålet för resan var ändå att äntligen få besöka julmarknaden på Skansen, och vi blev inte besvikna!


 Här fann man julstämningen, och massor att titta på och köpa...men vi nöjde oss med våfflor, varm choklad och brända mandlar, nam!

Den finaste stämningen fann vi i ett gammalt litet torp med eld i spisen och några levande ljus, och två musikanter som spelade folkmusik, så fint och stämningsfullt, och så skönt att få värma de stelfrusna fötterna!


 Omeletter på rad...


 ...och massor av gamla fina hus...


 ...från detta postkontor skickade vi en julhälsning till våra pojkar med skansens egna stämpel, finns kanske i postlådan imorgon?


 Fina järnhandeln, ser lite annorlunda ut än dagens butiker ;)
Postkontoret i skymningen


Slutresultatet av de kalla och våta fötterna kom imorse i form av feber och en hosta som river i lungorna, och jag har mest legat på soffan idag. Hälsan har annars också vacklat lite på senaste tid, därav så tyst på bloggen! Hoppas på bättre dagar så julstädningen skulle bli av, fast nog kommer julen ändå, även om det finns lite damm i hörnen , och allt inte är perfekt ;).
Hoppas ni har det bra?


3 kommentarer:

alegni sa...

Vilken trevlig julklapp ni gav varandra! Jag skulle också gärna uppleva Stockholm så här års någon gång.
Hoppas hälsan rycker upp sig!
Kram

Nette Cecilia sa...

Vi var ju där för två år sedan minns nog stugan där dom satt och spelade i spisens sken ,värmande för då var det kallt ,kram Nette

Gugis Pärlor sa...

Skansen är verkligen ett bra ställe att få julstämning på, vi var dit för några år sedan ;O)

Kram Gugi