tisdag 26 oktober 2010

Dilemma

 ...och vad har hon nu då kommit släpandes med hem...??? Ja, såhär är det: brorsan ville ha motivet men inte ramen, och såklart ville jag då ha ramen men inte motivet ! Enkel matematik,eller hur!
 Denhär (+motiv) hängde ovanför min  mommis&moffas  soffa i Vasa, minns den från tidig barndom...
...och nu har jag då ramen hemma hos oss! Tänker troligen inte laga någon bild eller spegel i , vill ha den som så, kanske med  ljuslampetter  på vardera sidan...På golvet nedanför är en tavla som jag målat för snart 20 år sedan...
Då återstår ju bara dilemmat, var skall jag ha den? Skall den vara vit? Eller kanske i silver? Eller...?
Nåja, planeringen är ju ändå  halva glädjen, men kanske  NI  kära läsare har fina tips ...?
Som sagt så är ju allt planerande i det egna hemmet  värst,  man är ju så hemmablind!
Ha en bra onsdag, ses igen :) !!!

12 kommentarer:

päivi sa...

ihanat kehykset!
maalaisin varmaankin valkeiksi ja hioisin sitten vähän tuota kultaa esille?

mukavaa keskiviikkoa sinnekin!

iltaterkut
päivi

Anonym sa...

For en flott ramme.
En ide kanskje å ha hønsenetting i den og henge litt forskjellig stæsj?
For et nydelig bilde du har malt, så flink du er.
Ønsker deg en fin onsdag.
Klem fra Mio

Sanna-Riikka sa...

Hmm...katselin, että tuolla takana kuvassa on toinen peili, joka on hopeakehyksinen, joten laittaisin varmaankin hopeiseksi...onkin jännä nähdä mihin päädyn ja miltä maalauksesi näyttää sitten tuunatuissa raameissa.

Mukavaa keskiviikkoa, myöhäistä sellaista:)

alegni sa...

tänk att man (jag) avskydde sådana ramar i många, långa år, men nu tycker jag de är fina. inte i guld förstås, men i någon annan fin färg. vitt och silver passar ju helt klart hemma hos er, men hur vore det med svart som omväxling? blir det för dominant?
oj, är du konstnär också?!
fin onsdag!

Livet på Vestergård sa...

Vilken bra fördelning ni gjorde så både du och din bror blev nöjda :)
Du hittar säkert någon fin användning för ramen!
Ha en bra dag! Kram Kicki

Anonym sa...

Vit, helt klart. . . Lite chabby vit kanske

Ljusdesigner sa...

Hejsan

va fin ram du fick :)
Jag skulle måla den silver, men matt silver, men glansig kan se bra ut också. Tycker bara att det brukar se så pilipali ut om det är för glansigt. Men de som är bra är att va du än målar för färg så kan du alltid måla om, om du blir missnöjd :D
Skall sätt bilder från lägenheten, men har inte satt än, för tycker inte om dehär gulaväggarna, blää gult är fult. Skulle ha lust och köpa färg och måla dem vita :D

Ha en bra dag!

Lyckoslanten sa...

Hur mycket ska du ha för den? :o) Jag behöver just en sådan ram med innermått 60x40, typ! Köpte en spegel med vacker ram, men märkte sedan att den var för liten.
Nåja, den är säkert kär för dig och vit passar väl bra, du är så duktig att måla!
Ha en skön kväll! ♥

Louise sa...

Oj kan du måla också?! Ramen är fin! Jag håller på silver eller svart, ifall det passar in hos dig alltså. ha en skön fortsättning på veckan!

lyckobo sa...

Hei Päivi! Se väri on kyllä kieltämättä päällimäisenä mielessä..kiitos mielipiteestäsi!
Mukavaa myöhäisiltaa!

Hej Mio! Tack!! Måste nog ta till ordboken, förstår inte alla orden i kommentaren ;)
Ha det bra!

Moi Sanna-Riikka! Hopea on toinen hyvä vaihtoehto, mutta ehkä valk. antaa enemmän variaatiomahdollisuuksia paikan valinnassa...?
Oon yrittänyt löytää netistä jotain hienoja kynttilälampetteja lasikuvulla, ideoita??
*Nähdään*

Hej Ingela! Tack detsamma, känner precis likadant, om någon hade bjudit ut en sådan för några år sedan så hade jag skrattat! Tänkte själv också att svart sku va fint, men det enda svarta vi har i huset är kuddarna på kökssoffan, så det bryter kanske för mycket...? Ha det gott! p.s. nej, jag är ingen konstnär, men har målat och ritat mycket tidigare då jag hade tid.. ;)

Hej Kicki! Visst var det en superbra fördelning, en riktigt win-win situation! Nog ska väl jag komma på nåt.. ;) Må så gott!

Hej Annika! Precis som jag också tänkte, lite shabby, men bara liiite...Tack!! Ha d bra!

Halloj Sverige och Designern ;) Lutar mot vitt...tycker du att jag är tråkig nu,hah ? Joo,sätt in lite bilder från din lya, ska bli roligt att se! Gult kommer säkert igen snart, då är väggarna pop igen :D !!! Må så bra!

Hej Ann-Lis! Oj,nååå 1000€ typ,hih! Njäe, den e nog för kär för mig som du sade, men annars så...Tack! Skön kväll till dig med!


Hej Louise! Jag har nog KUNNAT måla och ritade porträtt förut, men kan nog hända att jag e lite rostig nuförtiden..brist på tid du vet...barn... ;) Kanske sedan som pensionär!
Silver har fått många röster nu,hmmm.. En skön fortsatt vecka till dig med!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilken fin ram, bara så vacker och hänga upp precis som den är. Jag skulle ha den som den är och kolla om jag trivs, om inte så måla sen.
Trevlig helg och kramar
AnnaMaria

Smulan sa...

Ljuvlig ram!:) Du har så rätt man blir hemmablind...därför brukar jag ställa undan saker och låta det mogna tills Dagen kommer när jag vet hur jag vill ha det...den ramen är så vacker som den är... vit målad, där konturerna skulle tas fram, en spegel i hallen, badrum...

S K Ö N H E L G

PS

du är en konstnär!:)

kram/
smulan