lördag 9 oktober 2010

Sköna lördag

 Ikväll har vi haft svärföräldrarna på en sen middag, mannen i huset agerade kock  ikväll! På menyn blev det älgstek i gryta, pariserpotatis, lingonsylt, saltgurka och lite grönt... nam! 
 Täcks jag säga att jag åt älgkött första gången  ikväll, och måste faktiskt medge att det var supergott! Har många gånger blivit bjuden på köttet hos mina  föräldrar, pappa är ju med i jaktlaget, men det har istället blivit broiler för min del :) Men ikväll tog jag mod till mig och smakade, och oj vad jag har gått miste om mycket!
 Vinet var också ett lyckat köp, Poggio al Tufo , Tommasi från Toscana...mmm... 
Nu är bordet städat, men alla ljusen får sprida stämning i huset ända tills natten kommer!!!


                                      Mysig kväll :) 

11 kommentarer:

paulina sa...

va fint o mysit ni verkar haft de. Har inte heller smakat älgkött, kanske man skulle måsta prova om du säger de var gott.
Fina höst blommor du hade, finst med lingonris till :)
Ha det så bra!

Sanna-Riikka sa...

Ihanan kuuloinen ilta! Ja kauniit kuvat!

Ja kuinka upea PÖYTÄ!!!

Lyckoslanten sa...

Hmm... Jag måste erkänna att älgkött inte hör till favoriterna. Min mamma brukar inte avslöja att det är älgkött och visst är det delikat! :o) Men så fint hos dig på lördag kväll! Härligt med ljusen nu och bra fotograferat! Ha en skön söndag! ♥

Sinisen talon kuulumisia sa...

Heipparallaa :) !

Kauniita ja ihanan tunnelmallisia kuvia <3!

Louise sa...

Vilken tur att du tog mod till dig och smakade...för visst är det gott med älggryta!! Mysigt med mycket ljus!

lyckobo sa...

Hej Paulina! Du ska nog smaka om du får chansen, men den kan säkert tillverkas på många olika sätt, allt är inte nödvändigtvis gott...tror jag...Ha det bra!

Heippa Sanna-Riikka! Kiitos! Tuommoista pöytää metsästin kauan, ja sain lopulta ostaa eräältä antiikkikauppiaalta oman jota hän käytti messuilla esillepanoon! Mikä onni!

Hej Ann-Lis! Knepig mamma du har att inte avslöja "sorten" för att få dig att äta ;)! Tack, tycker nog att det är lite svårt att fota på kvällen, allt ser så himla gult ut...men trevligt om du gillade iallafall! Ha det bra!

Hei STK! Kiitos, ja samat sanat sinun kuvista!

Hej Louise! Bättre sent än aldrig, eller hur! Nästa gång säger jag inte nej tack hos mamma&pappa! Ha det gott!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilket fint matbord, och så snyggt med överdragen på stolarna. Jag gillar älgkött, maken är iväg och jagar nu. Bra att du smakade.
Kramar
AnnaMaria

Livet på Vestergård sa...

Älgkött är så gott. Vilken tur att du smakade så du inte missar det i fortsättningen :) Så mysigt ni har det. Gillar bordet jättemycket!
Kram Kicki

alegni sa...

jag gillar älgkött, men nu när svärmor gått bort tror jag inte vi kommer att få mer av sorten. inte för att hon jagade, men jägarna i byn brukade alltid skänka henne lite kött :)
vilka stämningsfulla bilder! fin inredning, mysiga lyktor och vilket mäktigt matbord!
have a nice day!

Jenny sa...

Hej!
Låter som ni hade en riktigt god o lyckad middag!
Fina bilder:)

Kraam Jenny

Creative Momone sa...

Jamen va bra, du har börjat äta älgkött!!! Hos oss äter vi ju nästan inget annat, förutom broiler förstås, men man måste vänja sig vid allt. Kanske var det mannens kockkunskaper som gjorde det? ;)
Ha en skön dag
Marianne