söndag 25 september 2011

Nostalgitripp

 Vissa smaker påminner om barndomen mer än andra...


 ...och ikväll blev det en storfavorit från min och också mannens barndom, kommer ni ihåg "bollagröt" ( uttalas bållagröt, och heter nog inte så på riktigt! Helmipuuro på finska..)? Gröt gjord på potatisgryn :)


 Storebror har ätit gröten tidigare, men för lillebror blev det premiär ikväll. Han gillade gröten så skarpt, så att han åt storebrors rester också med god aptit! Gott med mjölk, socker och kanel på! Själv använder jag bara mjölk och socker...


Kom på en annan barndomsfavorit också, makaronvälling ;).. Undrar vad pojkarna skulle tycka om det? Makaroner med varm mjölk och socker på, mmmm!!! Undrar om någon äter det ännu, eller är den rätten helt bortglömd???


Har du någon favoriträtt från barndomen?

10 kommentarer:

Anna-Lena sa...

Åh, mums! Nu blev jag verkligen jättesugen på det!

paulina sa...

Bållagröt, de va något nytt för mig. Ser gott ut iaf, men däremot skulle jag ha minne av att jag som liten ätit makaronvälling, låter mycket bekant, inget minne av hur det smakar.
Fina natur bilder du hade i förra inlägget.
Ha en så trevlig vecka!
Kram

Monica sa...

Min pojke kalla det fiskögon-gröt :( men han åt alltid med god aptit.
Makaronivälling kokade min svärmor, men jag smakade aldrig på den....
Fint fönster du visar,
rottingskärmen ger ett fint ljus!

Ha en bra vecka
Monica

Hanna sa...

Hej!
Så vackert vitt fat där i fönstret.
Den sortens gröt har jag aldrig ätit, men visst är det underbart med barndomsminnen. Min egen favorit från barndommen är ngo mammas nyponsoppa på nypon som vi alltid plockade själva. Jag gjorde ofta det förr, men nu har jag blivit lat.
HA en fortsatt fin kväll.
Kram
Hanna

En vacker vardag sa...

Den gröten har jag aldrig testat, men det låter gott. Visst är det lustigt hur smaker eller dofter kan bringa tillbaka gamla minnen.

Vackert fönster också. Så skulle jag kommentera tavlan med änglavingarna också. SÅ vacker och symbolisk! Kan man köpa den någonstans?

Ha en fin start på den nya veckan!

Viktkamp sa...

det första lät gott men inte det andra ;)

Maribel sa...

Den här gröten har jag aldrig smakat, däremot älskade jag mammas vispgröt gjord på lingon.
hälsningar Marika

StrandviksVillan sa...

Brrrrr.... jag hoppar gärna över båda rätterna!!

Något jag däremot fick som "flaschback" nu är att mamma brukade göra rågbröd i små bitar i en djuptallrik, hällde varm mjölk med smält smör ovanpå. Det var gott och mycket mättande! Vet inte vad det kallades.

Livet på Vestergård sa...

Bollagröt åt man nog ibland som barn och min farmor kokade makaronigröt till mig nån gång kommer jag ihåg. Men jag har inte ätit det heller sen jag var barn.
Kram Kicki

Anonym sa...

Helmigröt äter vi ofta på jobbet. Trevlig konsistens! Makaronivälling brukar pappan i familjen laga ibland när jag är borta. Storasyster hatar den...Man borde nog oftare bjuda på "gammal hederlig" mat åt barnen för att de ska bli vana. Hälsn A-L K