måndag 26 september 2011

Lärorika böcker...

 Så roligt det var att få läsa om era tidiga smakupplevelser, tack för att ni tog er tid att berätta :)!!! Många tyckte lika som jag,och gav tummen upp, men vissa tyckte att dessa rätter var bara blaah :D.


 Visst är det konstigt hur en smak eller en doft för en tiotals år tillbaka i tiden! Mitt bästa doftminne är nog doften i pannrummet i mitt barndomshem, olja blandat med bil- och cykelringsdoft och värmen i pannrummet som effektiverade alla dofterna! Kommer exakt ihåg hur det var!


 Från smaker och dofter till något helt annat, nämligen lärorika böcker! Är verkligen ingen läslus, förutom inredningstidningar och bloggar isåfall, men böcker om barnuppfostran har jag samlat på mig som osäker förstagångsmamma för 6 år sedan...


 Ibland har de varit till stor hjälp om man funderat på något, om saker och ting är lika hos andra föräldrar, och visst brukar det vara det! Ibland måste man ta till uppslagsverk för att lära känna sitt eget barn ;), och skönt är det att märka att allt är precis som det skall vara!


Nu blir det att sjunka ner i soffan, och bekanta sig en stund till med 4-  och 6- åringen innan läggdags!...och ja, nyaste inköpet Barometerlampan fungerar riktigt bra som läslampa!

Ha det bra vänner!

7 kommentarer:

Ainosofia sa...

<3

En vacker vardag sa...

Idag skulle jag inte ha tackat nej till en Trotshandbok :) Vad mysigt det ser ut på bilderna. Fin lampa också.

Ha det gott i höstmörkret!

Livet på Vestergård sa...

Ni har det så fint!
Det är väl just bekräftelsen på att andra barn är likadana som man söker i böckerna, och bekräftelsen på att man gör rätt i uppfostran :)

Sanna-Riikka sa...

Mikä tunnelma tein olkkarissa - kotoisaa ja kaunista! Mun pitää uudestaan suomentaa vielä toi kirjajuttu, noh mutta edellisiin postauksiin täytyy kommentoida, että olen ihan "kade", kun teillä on noin upee metsä heti siinä takapihalla, metsä, kun on mulle sellanen rauhottumispaikka ja varmaan tein lapset ovat onnellisia, kun saavat ihan kotipihan tuntumassa metsänreunassa leikkiä. Ihana talonpaikka teillä!!! Ja voi, kuinka tuo rottinkivalaisin onkaan kaunis tuossa ikkunan edessä, valo siivilöityy kauniisti sen läpi - oikein alkoi harmittamaan, nimittäin menin myymään kirppiksellä kaksi rottinkivalaisinta pois!!!

Oikein ihanaa viikkoa sulle, (mä oon ihan kuraan kuollu kuttu, ku meillä on aamuvuoroviikko ja en vain osaa mennä nukkumaan ajoissa, mut kyllä se tästä alkaa helpottamaan)!!!

Kuullaan taas pian!

Creative Momone sa...

Märker att jag missat en del inlägg här, vad har jag gjort de senaste dagarna...ingen aning, hahhaaa. Intressant med Helmipuuro och makaronvälling, vi åt dock makaronivällingen som en salt sådan, aldrig med socker på. Pikkalak är något som jag nån gång gör till potatis, gott.
Marianne

Gugis Pärlor sa...

Så snyggt och ombonat! Laddat för sköna lässtunder ;O) Råd om barnuppfostran är bra att ha till hands... Bollagröt har jag aldrig prövat på och inte minns jag att jag skulle ha smakat sådan heller.. Men makaronivälling var min dotters favoritgröt när hon var liten så den gjorde jag ofta. Undrar om hon skulle gilla den ännu? Det är nåt år sedan sist!

Kram Gugi

Lyckoslanten sa...

Bollagröten är bekant, men jag kom på att jag har aldrig gjort den till mina barn! Böcker om uppfostran har jag fått på köpet i mina utbildningar. Visst har det blivit några där utöver, som Anna Wahlgren. ;o)
Ha det så skönt i soffan i vackra hemmet! ♥