måndag 30 januari 2012

Iskalla vinterdagar och fastlagsbullar

 Kunde inte motstå frestelsen idag, när jag såg färska fastlagsbullar i butiken! Vågen säger att de borde ha lämnat kvar i hyllan, men vad gör man inte för pojkarnas skull ;).. Runebergstårtorna är väl mera aktuella just nu, men de är så torra att de gott och väl kan lämna kvar i butiken! Inget slår en mjuk fastlagsbulle med mandelmassa, nammm!!! Försökte hinna fota solnedgången idag. Den var stor och orange som en apelsin ännu när vi startade mot båthamnen, och även om vi bara har ett par minuters bilfärd dit, så försenade vi oss, men det blev några vinterfrostiga bilder i alla fall.

 

 Här guppar båten om några månader, men känns nog som en evighet tills det..

 Nu får vi inte glömma bort småfåglarna, så de klarar den stränga vintern vi har just nu!
Efter att ha frusit en stund utomhus med kameran, så blev det dags att ställa sig i köket igen. Det har varit mycket skriverier på bloggarna nu om hur enformigt det oftast blir med matlagningen, och håller fullständigt med! När man arbetar heltid ,blir det bara svängt ihop något välbekant som går fort att tillreda! Eftersom jag hade ledigt idag, så blev det prövat på något nytt hos oss, även om Flygande Jakob är en gammal och välbekant rätt. Kokade Basmatiris till, och gott gott gott säger jag bara, och det tyckte storebror också!!! Lillebror var mera tveksam, men han är väl för liten ännu för att förstå sig på...Istället för jordnötter, så blev det cashewnötter, tycker att de är mycket godare!


Hurudana vardagsrätter brukar ni laga? Varierar ni ofta, eller trampar ni också i gamla välbekanta fotspår och rutiner?Ha det bra trots kölden! 

10 kommentarer:

Linnebo -Mia sa...

Åh semlor, namnam.
Underbara bilder du visar, ja tänk va svårt det är att förstå att det blir en sommar också när man tittar ut.
Här trampar vi nog i samma spår jämt med maten, jobbigt det där att komma på nytt.
Kram Mia

StrandviksVillan sa...

Nammmmm - min favvorätt!!! Åååh vad jag blir sugen nu :)

Härliga vinterbilder! Jag var också ute o fotade i söndags. Det var nog sol då, men när vi väl kom in och klätt av oss så blev solen riktigt runt och röd och vacker... typiskt.

Här har också ett par fastlagsbullar slunkit ned redan ;)
kram, Ann-Christine

Louise sa...

Mmmm så mycket gott du frestar med...

Gugis Pärlor sa...

Ljuvliga bilder! För en vecka sedan hade jag fastlagsbullar i min shoppingvagn men så.. kom jag till eftertanke och de åkte tillbaka i hyllan. Men visst längtar jag efter att bita i en riktig god och läcker bulle med massor av marsipan! Vardagsmaten blir nog oftast gjord i en hast hemma hos oss eller så gör jag mycket på en gång för att värma upp en annan dag... spisen och jag går inte riktigt ihop ;O)

Kram Gugi

Nilla sa...

Underbara bilder. Jag håller precis på att baka mina första glutenfria semlor...hoppas att det blir bra. Har blivit lite känslig för vetemjöl på gamla dar ;o) Och i helgen när jag jobbade passade maken på att svulla i sig inte bara en...utan två semlor. Blev grymt avundsjuk.
Kram

StrandviksVillan sa...

Svar: Hihihi - du kom faktiskt på ett till "fel" för det fattas faktiskt en trappa ner från altanen på vänster sida på bilden :D Fast det kom jag inte att tänka på själv heller!
Jo, det är nog målfärg som saknas på några stolpar och en del foderbrädor här och där... småfix till sommaren ;)

alegni sa...

klart barnen ska ha fastlagsbullar, och som förälder måste man ju föregå med gott exempel och äta själv också! :)
länge sen jag lagat flygande jansson. borde passa på nu när köttvägraren är i det militära. annars brukar jag nog försöka variera vardagsmaten mycket. jag läste en gång att en typisk finsk familj har ca nio rätter som de kör med om och om igen. sonen fick för sig att räkna upp hur många standardrätter vi har, och ja, det blev nog ungefär nio gånger nio. ;)
kram

Mia sa...

Tusen tack för ideen om tv-bänken, jo den håller nog, så maken får byggjobb idag =)
Kram Mia

paulina sa...

Din fastlagsbulle ser god ut, men jag atr min med sylt ist. Är så glad att i år har jag möjlighet att köpa med sylt. I sverige har vi bara med mandelmassa, eller iaf förra året hittade jag inga utan.
Håller med Runebergs tårtorna är torra och äckliga.
God bulla får man alltid njut av!

Fina vintriga bilder.
Flygaden jagkob är jättegott, din ser speciellt god ut. Jag brukar lämna bort bananen.
Kram Paulina

Anna-Lena sa...

Mums, jag älskar Flygande Jakob! Jag gjorde faktiskt det som lunch till ett mammabarn-gäng som hälsade på hos oss igår. Funkade bra även för mig som äter lchf, bara att lämna bort riset och ta lite extra grönt istället.